Njen put ka vrhu

Da ste, prije sedam godina, rekli Diani Sachirciuc da će u Moldaviji držati najveću Oriflame titulu, 60 puta letiti avionom u 20 različitih zemalja, udati se i biti majka dvoje djece, ona vam ne bi vjerovala. Sa 28 godina, ona je na vrhu – budite spremni da vas njena priča inspiriše!

Priključili ste se Oriflame kompaniji sa 22 godine; šta vas je inspirisalo da pokrenete vlastiti biznis vezan za kozmetiku?
Mogućnost da izgradim vlastito poslovanje oduvijek me je inspirisala. Željela sam iskoristiti svoj potencijal u potpunosti, sanjala sam o tome da radim nešto čiji će rezultati zavisiti isključivo od mene; to je dragocijen osjećaj koji nisam mogla osjetiti radeći za nekog drugog.

Da li ste oduvijek voljeli kozmetičke proizvode?
Da, uvijek sam voljela šminku i ono što mi ona pruža, da izgledam što bolje mogu. Oriflame mi je pomogao da ostvarim još jedan san: da kupujem šminku koliko god želim!

S 28 godina, a za samo šest godina rada, dostigli ste najveću poziciju u Moldaviji! Koja je tajna vašeg uspeha?
Istina je! Imala sam samo 27 godina kada sam postala Senior Dijamantni Direktor. Po mom mišljenju, tajna uspjeha leži u pozitivnom stavu, postavljanju pravih prioriteta i elementarnom osjećaju odgovornosti; znam da moj uspjeh zavisi isključivo od mene – to je važno upamtiti.

Od uključenja u Oriflame, putovali ste po cijelom svijetu; koja je vaša omiljena destinacija?
Za ovo kratko vrijeme koliko sam sa kompanijom Oriflame, posjetila sam gotovo 20 zemalja! Najupečatljiviji mi je bio moj prvi put na Tajland, 2013. godine – imao je veliki uticaj na moj život.

“Imam slobodu da svoje vrijeme i svoj rad organizujem onako kako meni odgovara”

Da li ste dosta putovali i prije ulaska u Oriflame?
Prije Oriflame-a nisam mnogo putovala i nikada nisam letila avionom; sada, za samo četiri godine, letila sam 62 puta! Bila sam na Zlatnim, Menadžerskim i Dijamantnim konferencijama, a pozivana sam da govorim i na drugim događanjima.

Sjajno, vi baš mnogo putujete!
Nedavno sam pravila kolaž od svojih nadanja i snova i napisala sam da želim da putujem četiri puta godišnje – tokom prethodne godine, putovala sam šest puta sa Oriflame-om. Ovakva putovanja su mnogo više od odmora ili službenog puta, ona predstavljaju novi način života; inspirativnog života za koji sam spremna jako mnogo da radim!

Šta je najbolje na Oriflame konferencijama?
Zaista ne mogu da se odlučim! Putovanje sa kompanijom Oriflame ima potpuno drugu dimenziju: sjećam se obroka u “Emirates Palace”, luksuznom hotelu u Abu Dabiju, u društvu najboljih prijatelja – to je bilo nezaboravno iskustvo koje sebi nikada ranije nisam mogla da priuštim.

Koja bi bila destinacija iz vaših snova?
Destinacija o kojoj sanjam je Rio de Janeiro. Kada sam počinjala rad sa Oriflame-om, održavala se Dijamantna konferencija u Riu – vjerovatno me je to motivisalo da dostignem titulu Dijamantnog direktora! Željela bih da odem tamo, u Tokio i na Antarktik – ali postoji još mnogo mjesta koje bih željela da posjetim!

Koristite li internet za preporučavanje i regrutovanje u svojoj mreži? Ako da, na koji način?
Ne koristim internet da bih regrutovala, ali ga koristim za mnoge druge stvari. Moja generacija ne razmišlja online ili offline – za nas, to je samo način komunikacije. Koristim ga u poslovanju, kako bih održavala odnose sa ljudima i promovisala stil života koji Oriflame pruža – sve to bi bilo znatno teže bez interneta!

Imate sina, a nedavno ste dobili i kćerkicu – kako usklađujete vođenje poslovanja sa ulogom majke?

Već sam bila u kompaniji Oriflame kada sam se udala, dobila sina, a prije samo tri sedmice i kćerku. Uspjeh me je uvijek inspirisao, kao i moćne žene koje isto tako dosta vremena provode starajući se o svojim porodicama i podižući djecu – u tom smislu, Oriflame mi je pomogao da ostvarim svoj san: Imam slobodu da svoje vrijeme i posao organizujem onako kako meni odgovara u odnosu na prioritete. Pa kako uspijevam sve da uskladim? Na najharmoničniji mogući način.Tekst: Fotograf: Fabio Lorenzo Yusana