Od TV ekrana do ostvarenja poslovnog sna

Kada smo pitali kolegu da opiše Silvanu Zdravkosku u tri riječi, odgovorio je: profesionalna, mirna i apsolutno ljupka. Ne bismo se mogli više složiti. Bivša televizijska voditeljica i ljubiteljica životinja postat će najuspješnija priča Makedonije. Ako tražite inspiraciju, pročitajte ovu priču.

Bili ste TV voditeljica prije nego ste se pridružili Oriflameu; kako ste otkrili ovaj brend?
Da, pet godina bila sam članica tima "Friends" - televizijske emisije o kućnim ljubimcima. Oriflame sam otkrila u srednjoj školi, dobu kada svaka mlada žena započinje potragu za savršenim brendom kozmetike.

Kako ste započeli svoju priču u Oriflameu?
Pridružila sam se Oriflameu kao konsultant jer sam željela uživati u svim benefitima koje imaju konsultanti i jer sam voljela - a i dan danas volim - cijeli brend. Za vrijeme studija, tražila sam priliku da zaradim nešto novca  i pošto sam već poznavala mog sjajnog sponzora Vukicu, otkrila sam Oriflame Poslovnu priliku i ubrzo shvatila da je to idealan posao za mene.

“Upoznat ćete ljude koji su vam slični, sa duhom, strašću i pozitivnom Oriflame energijom...”

Kako poredite karijeru na televiziji sa onom u Oriflameu?
Zapravo mislim da su veoma slične. Rad sa životinjama me ispunjava pozitivnošću baš kao i rad s ljudima. Obje profesije su pune sjajne energije - uz to, Oriflame nikada ne testira svoje proizvode na životinjama!

Sa samo 26 godina, samo vas tri kataloga dijele od toga da postanete najmlađa Direktorica u Makedoniji; kako se osjećate zbog toga?
Baš sam uzbuđena! Jedva čekam da prođu ovi katalozi - to će biti moj najveći uspjeh do sada.

Šta bio bio vaš savjet drugim ženama koje pokušavaju izgraditi poslovanje u ovoj branši?
Osjećam se počašćenom što mogu s drugima podijeliti mogućnosti koje nudi Oriflame, kada je riječ o izgradnji poslovanja i karijere. Imate fleksibilno radno vrijeme, okruženi ste prelijepim ženama, imate priliku da isprobate najnovije kozmetičke proizvode i znate šta su trenutni trendovi; po mom mišljenju, ovo je savršen posao za modernu ženu 21. vijeka.

Da li ste ikada koristili društvene medije za širenje poslovanja?
Da, naravno! U dobu društvenih medija, definitivno je neophodno da ih koristimo. Posjedujem Facebook stranicu koja mi pomaže u promovisanju poslovanja i privlačenju mladih žena da postanu dio mog tima.

Imate vlastitu školu ljepote u Makedoniji; kako ste došli do te ideje?
Svaka žena želi da izgleda lijepo, zaradi novac i uz to se zabavlja; samo sa Oriflameom, možete imati sve! Ali ako stvarno želite izgledati lijepo, morate znati prave trikove, tako da sam odlučila da ih podijelim s onim ženima koje žele zarađivati sa mnom. Tako je nastala moja škola ljepote; do danas je kroz nju prošlo preko 100 djevojaka.

Sa Oriflameom ste putovali u Egipat i Španiju - šta je sljedeće?
Vjerujem da će to biti "50th anniversary Gold Conference"; to je moj san još otkad sam počela raditi za Oriflame.

Kako izgleda jedna tipična konferencija?
Nevjerovatno je na konferencijama, stvarno morate da doživite jednu Oriflame konferenciju da shvatite o čemu govorim. Ako imate dovoljno novca u životu, možete posjetiti bilo koju destinaciju na svijetu, ali takva vrsta energije, stil organizacije i zabava su potpuno jedinstveni za Oriflame - nećete to naći nigdje drugo. 

Šta vam je najdraže u putovanjima sa Oriflameom?
Kao što sam i ranije napomenula, Oriflame organizira konferencije na veoma profesionalan način; ali od svega su mi ipak najdraži ljudi koje upoznaš. Oni su vam slični, sa istim duhom, strašću i pozitivnom energijom - jednostavno to obožavam!

Koja bi to bila vaša destinacija iz snova?
Kada sam bila dijete, znala sam reći da bih voljela za medeni mjesec otići u Egipat. Ipak, Oriflame me je tamo odveo još i prije nego sam se udala! Sada moram da smislim novu destinaciju za medeni mjesec. Iskreno, oduvijek sam htjela posjetiti Rusiju i nadam se da će mi se ostvariti i taj san. Vidjet ćemo šta će se desiti u budućnosti!


Tekst: Fotograf: Aleksandar Lazarov