Trendovi za usne koje morate probati

Sve se vrti oko usana ove sezone. Intenzivne ljetne nijanse se mijanjaju laganijim jesenjim. Od mladalačkih tonova do odvažnih tamnijih nijansi, neka vaše usne govore za vas.


Voćne usne

Ukoliko se prisjetite AW15 sedmice mode sjetit ćete se izazvonih crvenih usana.  Kod Roksande Ilincic, koža je ostavljena bez ičega samo s malo rumenila dok su usne našminkane ultra-mat nijansama. U međuvremenu je ACNE Studio promovisao usne u tonovima paradajza kao obavezan izbor. Kosa je pokupljena unazad kako bi se usne dodatno istaknule.

 
Boja usana u slojevima

Kako bi postigli intenzivnu, tamno crvenu boju usana potrebno je da radite u slojevima. Kod Marchesa, robusne usne boje vina su intenzivno sjajne kako bi se slagale s očima u wet-look stilu. Kako bi postigli tako duboke nijanse potrebno je prvo nanijeti podlogu na usne i ocrtati ih olovkom. Carolina Herrera i Dolce & Gabbana su također koristili slojeve za njihove kardinalne tonove, ali su usne ostavljene u mat tonovima kako bi se slagale s mačijim izgledom očiju.

 


Napućene usne

Za Chloé and Topshop Unique, jesenji izgled je svjež i lijep. Rumenilo na jagodicama, oči bez šminke i uredne obrve stvaraju slikarsko platno za usne u tonovima maline. Rezultat: izazovne usne s dodirom sjaja. Prirodni sjaj u najboljem izdanju.

Tekst: Fotograf: Getty Images