7 pravila njege kože tokom zime

Da li je zima najproblematičniji period za vašu kožu? Ne brinite, naša urednica Jeanette Olsson odabrala je za vas sedam proizvoda koji će vam pomoći da izađete na kraj sa zimom. Pogledajte cijelu listu!

1. SKINPRO UREĐAJ ZA ČIŠĆENJE KOŽE

Možda vam se čini kontraproduktivno da dubinski čistite isušenu kožu, ali potrebno je da se riješite mrtvih ćelija kože kako biste spriječili pojavu nesavršenosti i umoran izgled kože. Četkica za čišćenje nježno masira kožu i istovremeno efikasno uklanja nečistoće i ostatke šminke. Važno je samo da poslije dobro hidrirate kožu lica!

2. ECOBEAUTY ULJE ZA LICE

Suha koža se može izbjeći i uz pomoć njegujućeg ulja za lice. S organskim ekstraktima pamuka i arganovog ulja EcoBeauty ulje za lice bogato je i raznim drugim uljima koja sadrže esencijalne nutrijente koji obnavljaju i njeguju kožu. To je sjajan dodatak vašoj dnevnoj rutini!  

 

3. NOVAGE INTENSE SKIN RECHARGE NOĆNA MASKA

Noćna maska je još jedan sjajan način da obogatite svoju dnevnu rutinu njege. Dubinski obnavlja i hidrira kožu u fazi kada koža na to najbolje reaguje. Savršena je za umornu kožu tokom zime kada joj je potrebna efikasna njega brzog djelovanja!

 

4. NOVAGE NUTRI6 ULJNE KAPSULE ZA LICE

Želite malo dodatne njege za kožu? Preporučujemo vam da koži priuštite jednomjesečni tretman NovAge Nutri6 uljnim kapsulama za lice. Sadrže šest vrsta ulja bogatih masnim kiselinama, lipidima, antioksidantima, vitaminima i mineralima, koja djeluju u sinergiji, kako biste duboko nahranili i zaštitili kožu.

 

5. TENDER CARE UNIVERZALNI BALZAM

Vječiti favorit, univerzalni balzam dobro dođe u svakoj torbi. Univerzalni balzam, poboljšava teksturu vaše kože i štiti je od isušivanja. Najbolje u svemu je to ga možete staviti bilo gdje na kožu. Pogledajte 3 načina upotrebe univerzalnog balzama!

 

6. SOFTCARESS ZAŠTITNA KREMA ZA RUKE I NOKTE

Nije samo vaše lice pod uticajem hladnog vremena. Mnogi od nas se također bore sa suhom kožom ruku i lomljivim noktima tokom zime. SoftCaress zaštitna krema za ruke i nokte je savršeno rješenje. Sadrži ulje makadamije, koje hidrira vaše ruke i nokte a ne ostavlja masan osjećaj.

 

7. MILK & HONEY HRANJIVA KREMA ZA RUKE I TIJELO

Priuštite svom tijelu još malo luksuzne njege s kremom za tijelo koja intenzivno njeguje kožu i hidrira je tokom cijelog dana. Uljepšat će vam dan!

Tekst: Fotograf: Getty Images