5 neophodnih proizvoda za njegu kože ljeti

U čemu leži tajna besprijekorne ljetne kože? Naša urednica Sanna Franklin je pripremila odgovor za vas! Evo liste njenih top pet proizvoda uz koje ćete sigurno imati meku i blistavu kožu!

1. ECOLLAGEN SET ZA NJEGU KOŽE
Isprobala sam sve Oriflame kolekcije za njegu kože i otkrila da mojoj koži najbolje odgovara NovAge Ecollagen kolekcija. Investirala sam u cijeli set i pozorno pratim sve korake, ujutro i navečer.

Započnem uvijek sa čišćenjem, zatim nanošenjem tonika. Nakon toga nanesem kremu za područje oko očiju. Potom završim rutinu nanošenjem seruma i kreme za lice (dnevne ili noćne – ovisno o dobu dana). Ljeti koristim Ecollagen blagu dnevnu kremu protiv bora jer moja podloga već sadrži zaštitni faktor!

 

2. UREĐAJ ZA ČIŠĆENJE KOŽE
Ljeti je koža često masnija i sklona pojavi bubuljica. Možete se boriti protiv ovih problema korištenjem uređaja za čišćenje kože jer velika četkica temeljito čisti pore kože bez da oštećuje kožu i bez upotrebe hemikalija. Budući da ovaj uređaj uklanja make-up i nečistoće puno bolje od običnom čišćenja, koža će puno bolje upiti nanesene proizvode i njihove hranjive sastojke.

3. ULJE ZA LICE
Zimi mi se koža lako isušuje, pa svakom prilikom na nju nanosim ulje. Ljeti samo jednom sedmično dodam malo EcoBeauty ulja za lice u noćnu kremu. Nanesem tu mješavinu na cijelo lice da ga dobro nahranim. Zbog toga mi koža narednog jutra izgleda posebno svježe. Isprobala sam nekolicinu ulja za lice, ali ovo smatram posebno hranljivim. Pored toga, dajem mu i dodatne poene zbog toga što mu je organski kvalitet sastojaka potvrđen certifikatom. Za dodatnu vlažnost kože, uvijek sa sobom na putovanjima imam ovo ulje!

4. ZAŠTITNI FAKTOR
Bez obzira idete li na posao, na ručak u centar grada ili ćete provesti dan na plaži, morate izložene dijelove kože uvijek zaštititi zaštitnim faktorom od štetnih UV zraka. NovAge dnevna krema za lice sa ZF 50 za naprednu zaštitu kože je odlična za upotrebu u gradu, jer isto tako umanjuje sav štetni uticaj zagađenja. Kada se sunčam ili plivam na plaži, koristim Sun Zone proizvode – savršeni su za cijelo tijelo!

5. NJEGA KOŽE TIJELA
Piling je neizostavan nakon suhih zimskih mjeseci. Koristim Milk & Honey piling za tijelo koji je odličan. Kožu hranim i Optimals losionom za učvršćivanje kože. Ponekad koristim i Swedish Spa višenamjensko omekšavajuće i hranjivo ulje. Koža mi je nakon nanošenja ulja super glatka – savršeno za ljetne mjesece!

Tekst: Fotograf: Kristine Wreyford & Getty Images