Objašnjavamo multimasking

Ponekad se objašnjava kao ekvivalent unutar kategorije njege kože za konturisanje - multimasking je brzo dobio na popularnosti. Šta je to i, što je još važnije, kako ga možete obaviti kod kuće. Saznajte u članku ispod.

ŠTA JE MULTIMASKING?
Malo nas ima probleme s kožom koji se odnose baš na cijelo lice. Možda imate nesavršenosti i začepljene pore na jednom području, a lice vam je na određenim dijelovima suho. Zbog toga je teško jednim proizvodom zadovoljiti sve potrebe kože vašeg lica. Isprobajte multimasking, proces u kojem u isto vrijeme nanosite nekoliko maski za lice na različite dijelove lica da biste tretirali individualne potrebe. 

KAKO SE POSTIŽE:
Prvo morate da uradite domaću zadaću. Treba da u potpunosti razumijete trenutne potrebe vaše kože i koji prozvodi bi vam najbolj eodgovarali. Evo i kako:

MASNA KOŽA 
Obično, T-zona je najmasniji dio lica, koji je najskloniji sjaju i pojavi nesavršenosti, nogo više od drugih područja lica. Ovo područje je najbolje tretirati maskom od gline koja će upiti višak masnoće i izvući sve nečistoće iz začepljenih pora. Ili isprobajte masku koja sadrži salicilnu kiselinu koja vrši piling da bi se spriječilo pojavljivanje nesavršenosti na koži, a djeluje antiupalno i umanjuje crvenilo. 

PODRUČJA SUHE KOŽE 
Možete svugdje imati područja na kojima je koža suha, ali obrazi su najskloniji pojavi grublje kože. Nanesite masku koja je bogata vitaminima da bi umirile i nahranile kožu, ili je tretorajte proizvodom koji sadrži hijaluronsku kiselinu, koja prodire u kožu i omogućava duže zadržavanje vode. Ako biste radije koristili nešto lakše, gel maska će hidrirati kožu bez dodataka ulja.

ANTI-AGEING
Inspirisane koreanskom beauty industrijom, sheet maske će vašem licu dati dodatni anti-ageing tretman koji joj je potreban. Obično su izrezane tako da pokriju cijelo lice, ali možete je sami dodatno prilagoditi tako da pokrije samo područja koja želite tretirati. Potražite one koje posvjetljuju kožu, dodatno je hrane i izglađuju sitne linije.


Tekst: Fotograf: Anna Mårtensson