Pronađite savršeni poklon prema njenom omiljenom cvijetu!

Ovi dragulji iz prirode imaju vlastite priče i posebna značenja – baš poput Norrsken nakita! Svaka naša kolekcija nakita nije samo nadahnuta prirodom, nego ima i svoju jedinstvenu priču.

BOŽUR
Svojim izuzetno nježnim izgledom, božuri simbolizuju ljepotu, strast i romantiku. Ukoliko voli božure, romantičan je tip. Love Rose Quartz kolekcija savršeni je izbor za nju! Prirodni ružičasti kvarc u obliku srca središnji je dio kolekcije – a poznat je kao kamen vječne i bezuslovne ljubavi!

MASLAČAK
Prema legendi, ako oduvate sjemenke maslačka i poželite želju, ona će se i ostvariti.  To je vjerovatno najčarobniji cvijet od svih! Baš kao i bubamare za koje se vjeruje da donose sreću. Šta kažete na ideju da joj poklonite amajliju nadahnutu prirodom? Pogledajte našu Lady Bug Spinel kolekciju!

TREŠNJIN CVIJET
Trešnjin cvet je simbol proljeća i promjena. Baš poput leptira, simbolizuje nadu i nove početke te nas podsjeća na prolaznost života. Poklonite joj nakit Butterfly Strawberry Quartz kolekcije koji savršeno odgovara njenoj prekrasnoj duši. Psst… za prirodni jagoda kvarc se vjeruje da inspiriše pozitivnom energijom!

SUNCOKRET
Suncokreti su uvijek u potrazi za toplinom sunca i simbol su odanosti i ljubavi. Ako je ona ta koja vam uljepšava dan, Sunflower Quartz kolekcija je najbolji izbor za nju! Sadrži kubni cirkonijum i dimni kvarc, kamen koji predstavlja našu povezanost s majkom Zemljom.  

ANEMONA
Svojim otvorenim laticama, cvjetovi anemone predstavljaju iščekivanje i uzbuđenje oko budućnosti. Ako je to njen omiljeni cvijet ili ako se sprema za nove početke, Anemone Topaz kolekcija je savršeni odabir! Predivni komadi nakita s bijelim topazom, kamenom za koji se vjeruje da nas ispunjava pozitivnošću.  

LJILJAN
Ljiljani se povezuju sa svježim počecima i ponovnim rođenjem. Širokim rasponom vrsta i boja, savršeni su podsjetnik na ljepotu proljeća. Šta kažete na kolekciju nadahnutu pejzažima u zoru, kada se jutarnja rosa hvata za latice cvijeća? Pogledajte našu Dew Drop Serpentine kolekciju! Kreirana je oko prirodnog serpentina za koji se vjeruje da nam daje samopouzdanje za suočavanje s novim poduhvatima u životu.

LAVANDA
Lavanda nije poznata samo po svojoj ljepoti, nego i po sposobnosti da umiri vaša čula i kreira opuštajuću atmosferu. Baš poput amazonita, energetskog kamena koji je poznat po svojem opuštajućem dejstvu. Ako je odabrala lavandu, a vi volite njen spokoj, Hail Amazonite kolekcija je pravi izbor za nju!

VISIBABA
Predivne i odvažne, visibabe su prvi cvjetovi koji se probijaju kroz snijeg u rano proljeće. Ako je upravo to njen omiljeni cvijet, sigurno je strastvena i snažna žena! Proslavite njen jedinstveni duh uz Snow Drop Labradorite kolekciju. Kreirana je oko ružičastog kvarca i labradorita za koji se vjeruje da donosi snagu i moć transformacije. 

Još niste pronašli savršeni poklon? Nikakav problem, Norrsken ima savršenu kolekciju za svaku ženu! Pogledajte naš Norrsken katalog  i pronađite savršeni nakit baš za nju!

Tekst: Fotograf: Justyna Kalicka