Škola za make-up kistove: Kako koristiti čistač make-up kistova

Čišćenje make-up kistova nije jedan od najuzbudljivijih zadataka, ali bi uvijek trebalo biti dio vaše rutine ljepote. Nečistoće i masnoća se nakupe na kistovima, od čega možete da pokvarite ten. Zbog toga treba da pratite ove jednostavne korake da biste naučili kako da vaši kistovi ostanu u najboljem stanju i traju duže.

1. VODA I SAPUN
Za početak stavite kistove pod mlaz mlake vode, da biste uklonili ostatke make-upa. Okrenite kist tako da su dlačice okrenute prema dole, da biste izbjegli da voda dolazi u kontakt s dijelom gdje se dlačice spajaju s drškom. Time ćete se osigurati da slučajno ne oslabite ljepilo koje povezuje i čuva dlačice kista zajedno! Dodajte malo blagog tečnog sapuna ili šampona na čistač za make-up kistove.

2. ČETKANJE I OKRETANJE
Vrtite vrhom kista po naboranoj površini vašeg čistača za make-up kistove.

3. ISPRATI
Isperite vrh kista ponovo pod mlazom vode. Ponovite korake dva i tri sve dok voda pri ispiranju nije potpuno čista. Istisnite višak vode iz kista pritiščući dlačice između palca i kažiprsta. Važno je da dlačice ostanu u početnom obliku.

4. SUŠENJE

Položite kist na krpu da se osuši ili koristite neki stalak da postignete savršen oblik. Ponovite proceduru sa svim kistovima. Time ćete ih i organizovati!

I eto ga, čisti kistovi koji će trajati dugo!

Za video vodič, slijedite link OVDJE.

Tekst: Fotograf: John Buddee / Crosby