5 kozmetičkih proizvoda koje možete koristiti na više načina

Neki proizvodi mogu se koristiti na više načina. Pročitajte ovaj tekst da biste saznali koji su to najpraktičniji proizvodi koje naša urednica Gosia Ulaska obožava!

1. 3 u 1 ruž za usne

Balzam za usne, sjaj i ruž kada ih nanesete jedan po jedan daju savršen izgled usana. A zamislite da imate sva tri proizvoda u jednom? Probajte The ONE Triple Core ruž za usne i dobit ćete njegovan, blistav izgled usana i savršen intenzitet boje u jednom pokretu! 

2.Univerzalni balzam

Popularna formula pčelinjeg voska i vitamina E u univerzalnom balzamu može vam poslužiti na više načina! Možete ga koristiti kao balzam za usne, kremu za ruke, hidratantnu kremu za tijelo, a kada ga pomiješate s bojom može biti čak i sjenka za oči! Pogledajte još primena ovdje.

3. Ulje za tijelo

Ulja imaju mnogostruku upotrebu, a ulje se može koristiti za cijelo tijelo, od glave do pete.  Nanesite ga na krajeve kose prije šampona kako biste poboljšali teksturu kose. Dodajte ga u kupku za bolju hidrataciju. I na kraju, zar nije masaža s mirisnim uljem najljepši užitak?

4. Sjaj za usne

Ako volite laganu šminku tokom ljeta, sjaj za usne mora biti među vašim omiljenim proizvodima! A ako volite i da vaša torba bude lagana za nošenje, onda je možete rasteretiti tako što ćete umjesto da nosite i rumenilo i sjenku koristiti vaš sjaj za usne u te svrhe! Sjaj će također učiniti da vaše usne izgledaju punije ako ga nanesete na sredinu usana.

5. Puder za lice

Obično nanosimo puder u prahu kada želimo mat izgled ili kako bismo sakrili nesavršenosti kože. Ako želite da fiksirate ruž za usne nanesite malo pudera u prahu poslije prvog sloja ruža, pa potom nanesite još jedan sloj ruža – mnogo će duže trajati!

 

Tekst: Fotograf: Oriflame