Najnoviji trend: CC krema…za kosu!

Do sad ste već upoznati s CC kremom za kožu, ali jeste li čuli za CC kremu za kosu? Obnavlja, njeguje i štiti kosu – šta je CC krema:

Šta je CC krema?


Baš kao i CC krema za kožu ovo je multifunkcionalni proizvod s obećavajućim rezultatima. Dostupna je kao balzam, krema ili sprej. Ideja iza ovog proizvoda je zamjena za  sve ostale proizvode za njegu kose – cijelokupna njega u jednom proizvodu, zvuči nevjerovatno?

 

Kako djeluje?

To je proizvod koji se ne ispire i koji djeluje na kosu s 10 blagotvornih učinaka. Na isti način kako BB i CC kreme za kožu hidratiziraju, blokiraju UV zračenje i bore se protiv starenja, krema za kosu donosi kompletnu njegu kose u jednom proizvodu. Možete očekivati sastojke poput Omega3 masnih kiselina, antioksidanata, UV filtera i prirodnih ulja, da navedemo samo neke.

 

CC krema bi trebala pružiti hidrataciju i potpunu kontrolu nad kosom, kao i zaštitu od pucanja. Također bi trebali dati volumen, zaštitu od grijanja i oštećenja, zaštitu od ispucalih vrhova – i to sve u jednom proizvodu.Koji aktivni sastojak ne smijem propustiti?

Omega masne kiseline koje ne samo da štite naš organizam nego to čine i za našu kosu. Dubinski je njeguju i hidratiziraju, te čine lakšom za oblikovanje, Također prodiru u korijen kose i jačaju je iznutra što sprečava pojavu ispucalih vrhova. Zato preporučujemo Omega masne kiseline kao obavezan aktivni sastojak kao i UV filtere. 

Zašto mi je potrebna?

Jednostavno  je: Smanjite njegu kose na samo jedan korak. Zaposlene žene (i muškarci) će uživati u njezi kose u jednom koraku – sigurni smo.


Tekst: Fotograf: Fotolia