5 princeza i make-up po kojem su prepoznatljive

Ništa nije elegantno i graciozno poput princeze. Potražili smo 5 impresivnih princeza koje nas uvijek inspiriraju svojim izgledom.

Princeza Catherine, Velika Britanija

Princeza Catherine (Kate Middleton) udala se za princa Williama 2011. godine, u jednom od najpoznatijih kraljevskih vjenčanja ikade. Princeza danas ima dvoje djece, fokusirana je na humanitarni rad i izabrana za jednu od “100 najutjecajnijih ljudi na svijetu” prema izboru Time magazina. Make-up po kojem je prepoznatljiva sastoji se od laganog tekućeg pudera, smeđeg tuša za kapke i rumenila. Da biste izgledali poput Kate, pokušajte ublažiti liniju tuša da postignete smoky efekat, obrve neka su uredno počupane, a ruž na usnama svjetlijih nijansi. Obožavamo još jedan njen zaštitni znak - prelijepo isfeniranu kosu, baš kao upravo iz salona.

 

Princeza Thailanda Sirivannavari Nariratana

Princeza Sirivannavari Nariratana, kćer princa Maha Vajralongkorn, redovna je gošća pariškog tjedna mode. Njen upečatljivi izgled bazira se na modernim raznolikim bojama, ali u svakoj prilici zadržava sofisticiranost. Ne srami se jarkih boja ruža na usnama i hrabro ih kombinira s dugim trepavicama, postojanim tekućim puderom i rumenilom na obrazima. Pogledate li njenu raskošnu sjajnu kosu, morate da joj pozavidite makar malo!

Kraljica Jordana Rania Al-Abdullah

OK, ona nije princeza, ali kraljica Rania smatra se jednom od najutjecajnijih žena u svom regionu i svojevrsnom ikonom stila i ljepote. Savršeno nosi ružičasti ruž za usne i naglašene oči koje joj daju baš pravi elegantni izgled primjeren kraljici. U torbici uvijek nosi tuš za kapke (koji uvijek nanosi samo na ornji kapak), mat sjenila za kapke (neutralnih zemljanih tonova), i debeli sloj maskare – savršeno za smoky efekat.

Princeza Nigerije Keisha Omilana

Kada je nigerijski princ Kunle Omilana ugledao Keishu prvo put pozdravio je i rekao joj je da je najljepša žena koju je ikada vidio. I bio je u pravu! Ovaj model i filantrop voli jednostavni make-up, besprijekoran ten i savršeno oblikovane obrve. Ten joj je prirodan, a nosi samo prozračni puder, svjetlucava rumenila i sjajila za usne u boji - i svaki put zadivi izgledom!

Švedska princeza Madeleine

Osim kraljevskih dužnosti i humanitarnog rada, švedska princeza Madeleine se u slobodno vrijeme bavi jahanjem – možda je upravo zbog toga krase ružičasti obrazi i blistavi ten? Njen prepoznatljivi izgled čine sjajna kosa i naglašene oči - uvijek šik i u skladu s prilikom u kojoj se nalazi. Princeza rijetko nanosi sjenilo, već više voli mekane linije olovke za kapke koje kombinira s ružičastim ili tamno crvenim i crveno ljubičastim sjajilom za usne.Tekst: Fotograf: Sanna Franklin