5 najčešćih grešaka u njezi muškarca

U novoj smo godini i sve novogodišnje odluke su na snazi; vrijeme je da investirate u sebe! Ali odakle početi? Pravilna njega može dati čudesne rezultate, ali ne ako ne poznajete osnove pravilne njege. Zato smo mi tu; pred vama je 5 najčešćih grešaka u njezi i prijedlog kako ih izbjeći.

1. NE KORISTITE SREDSTVO ZA HIDRATACIJU

Sve od oštrih vremenskih uslova do brijanja ostavlja trag na vašoj koži. Upravo zato je važno da je redovno njegujete i zaštitite kako treba. Odgovarajuća hidratacija štiti i njeguje suhu kožu i čuva ravnotežu masne i mješovite kože. Za višestruke efekte odaberite proizvod koji je istovremeno  balzam poslije brijanja i hidratacija. Koristite te proizvode odmah poslije brijanja ili tuširanja dok vam je koža još mekana i vlažna i savršeno upija. 

 

 

2. SUHO BRIJANJE

Pokušaj brijanja na suho rijetko se dobro završi. Ako ne koristite kremu za brijanje kada uklanjate dlačice sa lica utirete put iritacijama, osipima, posjekotinama i urastanju dlačica. A da i ne spominjemo nezgode prilikom brijanja kada vam se ruka izmakne. Izbjegnite iritacije redovnom upotrebom  hidratantne kreme za brijanje i redovno mijenjajte brijače. Za najbolje rezultate, brijte se odmah nakon tuširanja, jer su vam tada pore otvorene i koža glatkija. 

3. LOŠE NJEGOVANA BRADA

Grublji, „natural“ izgled ili uredno sređena brada? Neujednačen oblik i neuredna brada nikome ne stoje dobro. Svakodnevno korigujte oblik brade i brkova; blago idite rubovima brkova ili brade trimerom i češljićem. Ujednačite oblik i neka sve bude uredno podšišano. Kad smo već kod toga, upotrijebite trimer i za dlačice u nosu i ušima kako bi odavali utisak nekoga tko zaista vodi računa o sebi. 

 

 

4. KORISTITE POGREŠNE PROIZVODE

Ponekad je traženje odgovarajućeg proizvoda za njegu kože kao traženje igle u plastu sijena. To vas može umoriti i natjerati da dohvatite prvu stvar sa police. Upotreba pogrešnih proizvoda samo pogoršava vaš izgled, zato ne štedite vrijeme za upoznavanje potreba svoje kože, kose i noktiju i pronađite ono što vam najviše odgovara. 

5. PRETJERANA NJEGA

Adekvatna njega može vam donijeti mnogo prednosti ali isto tako predstavlja opasnost za vašu kožu ako pretjerate. Previše gela za kosu učinit će da kosa izgleda masno, previše toaletne vode može vas učiniti prilično komičnom pojavom a suviše istanjene obrve neće uljepšati crte vašeg lica, naprotiv. Neka vam umjerenost bude uvijek na umu kada je njega u pitanju, sve je u ravnoteži i uložite vrijeme da saznate što je to što vam najviše odgovara. 

 

 

Tekst: Fotograf: Oriflame