Čišćenje je prvi korak ka blistavoj koži!

Da li ste znali da pravilno očišćena koža može bolje upijati kreme i serume za lice? Saznajte više o njezi kože i kako izvuči maksimum iz preparata za čišćenje.

ZAŠTO JE ČIŠĆENJE TOLIKO VAŽNO?
Naša koža je tokom dana izložena različitim tipovima zagađenja: od ispušnih plinova do dima cigarete. Ukoliko je svakodnevno ne čistimo, koža će biti sklona oksidativnom stresu i samim tim, preuranjenom starenju. Osim toga, zagađivači u kombinaciji sa znojem i odumrlim stanicama kože mogu začepiti pore i izazvati akne. 

KAKO PRAVILNO ČISTITI KOŽU
Prije svega, da biste održavali mladenački izgled kože, ne smijete zaboraviti skinuti šminku prije spavanja. Ukoliko prenoće na vašem licu, puder i šminka mogu začepiti pore i isušiti kožu, čime će joj biti uskraćena uobičajena noćna regeneracija. 

Izaberite sredstvo za čišćenje koje je nježno i ne isušuje kožu. Čišćenje uklanja višak masnoće i sve nečistoće nakupljene tokom dana; na neočišćenoj koži vaša krema i serum neće dati rezultate koje bi trebalo. 

Ako to već ne činite, počnite odmah sa čišćenjem dva puta dnevno: ujutro i uvečer. Tokom noći se, disanjem i znojenjem, gubi vlažnost kože, zbog čega ćete se ujutro probuditi s licem kojem je potrebno čišćenje i hranjenje. Prije spavanja morate očistiti kožu od nečistoća i pripremiti je za dubinsku njegu i oporavak tokom noći. 

 

 

BENEFITI TONIRANJA
Toniranje je važan dio rutine čišćenja jer održava optimalnu razinu hidratacije i uklanja sve tragove šminke koja bi inače mogla začepiti pore. Kvalitetan tonik će očistiti, osvježiti i učiniti kožu gipkom.

Da li vam se nekad čini da nemate vremena za nanošenje tonika? Što ako biste mogli iskoristiti sve njegove prednosti bez ovog dodatnog koraka u rutini? Naš novi, pametni  NovAge Supreme gel za čišćenje, kombinira efekte čišćenja i toniranja u samo jednom proizvodu. Efikasno čisti i tonira kožu, čime se postižu isti rezultati kao da ste koristili odvojene NovAge proizvode u ovu svrhu. Vaša koža bit će potpuno spremna za nanošenje sljedećih proizvoda u NovAge rutini. 

Tekst: Fotograf: Oriflame