Zašto je Strobing novo konturisanje

Ako je 2014. Bila godina konturisanja, 2015. je predodređena da bude godina “strobe-a”. Ukoliko vam je ovo prvi put da čujete za strobing, zapamtite: postat će veliki hit.

ŠTA JE U STVARI STROBING?
Dok se konturisanje fokusira na oblikovanje sjena pomoću bronzera i pudera, strobing se fokusira na svjetlo. To je tehnika iluminacije koja naglašava crte lica nanošenjem laganih reflektirajućih proizvoda na ključne dijelove lica. Na ovaj način se stvara privid svjetla i blistave kože.

KAKO POSTIĆI ŽELJENI EFEKAT?
Najbolje kod strobing-a jeste njegova jednostavnost. Preskočite bronzer i započnite svježom, hidratantnom osnovom. Nanesite iluminator na dijelove lice koji bi prirodno bili izloženi suncu: uz jagodične kosti, obrve, duž nosa i na vrh brade.  

KOJI ILUMINATOR DA KORISTIM?
Odaberite iluminator koji svjetluca radije nego što blista – ne zaboravite da želite izgledati svježe i blistavo a ne kao disko kugla! Kremaste, metalik nijanse su idealne. Ukoliko imate svjetliji ten odaberite iluminator rozih tonova. Koži srednjeg tena najbolje odgovaraju zlatne nijanse – samo zamislite Jennifer Lopez i GiGi Hadid. Ukoliko imate tamniji ten birajte bogate, zemljane tonove. Ukoliko imate masnu kožu i “bojite se” proizvoda za naglašavanje, probajte iluminator na bazi pudera koji neće začepiti pore.
Tekst: Fotograf: Shutterstock