Koji oblik obrva odgovara vašem licu?

Kažu da su oči ogledalo vaše duše – a obrve su tu da ih predstave! Ali jedan oblik ne odgovara svima. Provest ćemo vas kroz najbolji odabir oblika obrva!

1. OKRUGLI
Ovakvom obliku lica odgovaraju punije obrve s visokim, oštrim uglovima. Time ćete dati savršenu definiciju prelijepim okruglim licima, stvarajući fine uglove između jagodičnih kostiju i brade.

2. OVALNI
Ovo je oblik lica čiji su elementi u najboljoj ravnoteži i uz njega možete ukombinovati skoro sve. Ipak, savjetujemo vam malo naglašeniji visoki luk koji se proteže poprečno uz područje ispod obrve.

3. SRCOLIKI
Odaberite niski poluravni luk koji prati liniju ispod obrva. Glavno pravilo palca? Jednostavno pratite način na koji se luk vaše obrve podiže i spušta. Preistaknute obrve nisu preporučljive za ovaj tip lica jer već odvlači pažnju od vaših prelijepih očiju i čela.

4. DUGULJASTI
Fokusirajte se na produžavanje dužine obrve s lijeve na desnu stranu, stvarajući ili visoki ili niski luk. Zapamtite da je zavržavanje horizontalne linije ključno u stvaranju balansa s vašim divnim linijama lica.

5. KVADRATNI

Već imate zaista definisanu čeljust, tako da bi bilo dobro da stvorite balans istaknutim obrvama i izraženijim lukom. Obrve sa izraženijim lukovima pomažu vam da stvorite bolji balans na licu i istaknete oči – dva efekta odjednom!

Tekst: Fotograf: Getty Images