Ultimativni vodič za kistove

Nisu svi kistovi za make-up proizvedeni na jednak način. Svaki kist je namijenjen za različitu upotrebu. Niste sigurni koji je koji? Onda pročitajte naš vodič za kistove!

KIST ZA TEKUĆI PUDER
Kist za tekući puder se koristi za nanošenje tekućeg pudera. Kist za tekući puder ima ravan, zaobljen vrh s oštrim dlačicama koji vam omogućava kontrolisano, brzo i jednako nanošenje više vrsta tekućeg pudera, uključujući tekući i kremasti puder.

Savjet stručnjaka: Puder nanosite nježnim pokretima od sredine lica prema liniji kose, sve dok podloga nije jednoliko razmazana. Time ćete izbjeći nakupljanje pudera uz rub lica.

KIST ZA PUDER U PRAHU
Kist za puder u prahu se koristi za nanošenje bilo koje vrste praha (kao puder za fiksiranje ili nijansiranje). Kist za puder u prahu lako skuplja prah i omogućava savršeno ujednačeno nanošenje te lagan i gladak izgled. Očarat će vas bilo da ga koristite s puderom u prahu ili u kamenu.

Savjet stručnjaka: Nanesite puder ujednačeno, kružnim pokretima za besprijekoran rezultat.

KIST ZA KOREKTOR
Kist za korektor služi za precizno nanošenje korektora. Kist za korektor ima tanak, spljošten vrh koji savršeno izjednačava tamna područja oko očiju i nosa.

Savjet stručnjaka: Postignite savršeno prekrivanje nježnim tapkanjem korektora na kožu i stopite rubove s okolnim područjem.

LEPEZASTI KIST ZA PUDER
Lepezasti kist za puder najčešće se koristi za nanošenje iluminatora, rumenila ili bronzera. Precision lepezasti kist za puder ima spljoštene dlačice u obliku lepeze koji će vam uvijek dati prirodan besprijekoran rezultat.

Savjet stručnjaka: Lepezasti kist je također odličan alat za uklanjanje viška pudera s lica.

KIST ZA RUMENILO KOSOG VRHA
Kist za rumenilo se koristi za nanošenje rumenila. Kist za rumenilo kosog vrha ima ukošene dlačice koje lako podižu puder i pružaju jednoliko i prirodno nanošenje. Ovo je savršen kist za ujednačavanje i konturisanje obraza kako biste postigli definisan izgled.

Savjet stručnjaka: Nasmijte se da bi naglasili jagodične kosti i jednostavno utapkajte rumenilo u središte obraza. Nakon toga nježno ujednačite rumenilo kružnim pokretima prema rubovima lica.

KIST ZA USNE
Kist za usne se koristi za nanošenje ruža. Kist za usne je gust, malen i šiljast kist savršen da naglasite konture usana i ravnomjerno nanesete intenzivnu boju.

Savjet stručnjaka: Kist s ružom u omiljenoj boji spremite u svoju torbicu i tako ga u svakom trenutku imate spremnog za brzinski make-up tokom dana.

KIST ZA TUŠ ZA KAPKE S KOSIM DIJELOM
Kist za tuš za kapke se koristi za nanošenje boje olovke, kreme ili tekućeg tuša za kapke. Kist za tuš za kapke s kosim dijelom ima kosi vrh koji omogućava da preko vaših trepavica bez poteškoća nanesete tuš uz gornju i donju crtu trepavica. Savršeno je za crte kremastim tušem ili vašeg omiljenog sjenila za oči.

Savjet stručnjaka: Uvijek započnite s tankim linijama. Ukoliko je potrebno podebljajte ih.

DVOSTRUKI KIST ZA SJENILO ZA KAPKE
Kist za sjenilo za kapke se koristi za nanošenje sjenila za kapke. Dvostruki kist za sjenilo za kapke ima zaobljen vrh s kojim možete prići do svih područja oko očiju. Spužvastim vrhom možete preciznije i intenzivnije nanijeti boju na kapke.

Savjet stručnjaka: nanesite sjenilo za kapke na sam pregib kapka kako biste stvorili intenzivniji izgled i naglasili oblik oka.

KIST ZA STAPANJE PODLOGE
Kist za stapanje podloge se koristi za stapanje prelaza između sjenila za oči različitih boja.  Naš kist za stapanje podloga ima mekane dlačice i zaobljen vrh za odlično nijansiranje.

Savjet stručnjaka: Nježno stisnite kist kako bi se dlačice raširile. Na taj način će se boje međusobno pomiješati bez da ostavljaju grube prelaze.

ČETKICA I ČEŠALJ ZA OBRVE I TREPAVICE
Kombinacija četkice i češlja se koristi za oblikovanje obrva i uklanjanje grudica s trepavica. Četkica i češalj za obrve i trepavice ima kratke dlačice – savršene za spajanje boja obrva. Češalj za trepavice razdvaja trepavice.

Savjet stručnjaka: Umočite stranu s četkicom za obrve u boju za obrve i za prirodan izgled češljajte kroz njih.

KIST ZA OBRVE KOSOG VRHA
Kist za obrve se koristi za nanošenje boje na obrve. Kist za obrve kosog vrha ima čvrste nakošene dlačice koje vam olakšavaju naglasiti ili popuniti obrve.

Savjet stručnjaka: Za prirodan izgled uvijek započnite gdje su obrve najdeblje i kratkim potezima umjesto dugim linijama nanesite boju.

Tekst: Fotograf: Nina Holma