Magična podloga za make-up

Podloga za make-up. Šta je podloga za make-up i zašto nam je potrebna? Odabrali smo najčešća pitanja o podlogama za make-up i na osnovu njih smo kreirali ovaj jednostavni vodič. Vjerujte nam, pitat ćete se kako ste do sada živjeli bez podloge za make-up!

ŠTA JE PODLOGA ZA MAKE-UP I ZAŠTO JE TREBAM KORISTITI?
Svrha podloge za make-up je da izravna i popuni sve eventualne neravnine na koži, tako da sve što nanesete poslije toga ima glatku i ujednačenu podlogu. Ukoliko imate fine linije ili uvećane pore, podloga za make-up je odličan način da ih prikrijete.. Ovo znači da će vaš korektor, puder ili čak i sjenilo za kapke imati prednosti od podloge za make-up. Ponekad šminka može oksidirati i poprimiti narandžasti izgled nakon par sati. Podloga za make-up će spriječiti da do toga dođe. Na kraju podloga za make-up će učiniti da vasa šminka bude dugotrajnija – impresivno zar ne? 


"Vaši korektor, puder ili čak i sjenilo za kapke će imate prednosti ukoliko koristite podlogu za make-up"


KO BI TREBAO KORISTITI PODLOGU ZA MAKE_UP?
Postoji podloga za make-up za svaki tip kože i način života, posebno su pogodne ukoliko planirate putovati u krajeve s ekstremnim temperaturama – negdje gdje je vruće i vlažno ili suho i hladno. Zašto? Zato što će podloga učiniti vaš make-up dugotrajnijim. Ukoliko planirate posjetiti neki događaj gdje vas mogu fotografisati, podloga za make-up će vam pružiti mat završni efekat tako da ne morate brinuti zbog sjajne kože na fotografijama. 

GDJE KORISTITI PODLOGU ZA MAKE_UP?

Oči ­– Mnoge žene smatraju da je podloga za make-up izuzetno korisna na području oko očiju gdje se šminka lako može nakupiti u finim linijama i pregibima. Upotrebom podloge na masnijim dijelovima, kao što su očni kapci, učinit će da vasa šminka bude dugotrajnija.

Lice – Tanki sloj podloge za make-up će pomoći da sakrijete uvećane pore kao i pružiti efekat dugotrajnosti.

Usne –­ Upotreba podloge za make-up na usnama će dati postojanost vašem ružu. Ukoliko nemate podlogu za usne slobodno možete iskoristiti podlogu za lice na vašim usnama.

KAKO KORISTITI PODLOGU ZA MAKE-UP?

Podlogu za make-up bi trebalo nanijeti nakon sredstva za hidrataciju, a prije nanošenja pudera. Budite oprezni da naneste preveliku količinu! Prevelika količina podloge za make-up može dovesti do pojave grudvica u puderu.Manju količinu podloge nanesite na sredinu lica i lagano je utrljavajte prema liniji kose i vilice.

Na kraju ne zaboravite svaku večer dobro očistiti lice kako bi uklonili sve tragove podloge za make-up. Razmislite o upotrebi električne četkice za čišćenje koja na nježan ali izuzetno efikasan način uklanja sve tragove šminke s lica!

Preporučujemo:
Giordani Gold podlogu za make-up 

Tekst: Fotograf: Shutterstock