Ljetna make-up rutina

U situacijama kada ste izloženi visokim temperaturama i vlazi, bit će vam potreban vodootporni make-up koji će biti postojan tijekom cijelog dana, ali i tijekom noći. Pročitajte niže kako možete vašu make-up rutinu izložiti visokim temperaturama.

MANJE JE VIŠE
Zaboravite na “teški” make up i prihvatite stav  “manje je više”U vrućim ljetnim danima jutro započnite a hidratantnom kremom koja ima visoki zaštitni faktor. Da izbjegnete znojenje izaberite laganu teksturu.

 

BAZA ZA MAKE-UP
Savršeni make-up zahtijeva odličnu podlogu za make-up. Podloga za make-up minimizira pore, izjednačava ton kože i stvara idealnu podlogu za vaš make-up. Make-up se na taj način neće “topiti” i brzo nestati.

 

BB KREMA
Kada vam je koža osunčana nije potrebno puno make-upa. Zamijenite svoj tekući puder s BB kremom.  Super lagana tekstura i prozračna formulacija će naglasiti ljetnu blistavost kože , pa tekući puder možete ostaviti po strani sve do jeseni.

 

BIRAJTE VODOOTPORNO 
Protiv znojenja i mrlja svakako pomaže vodootporni make-up kada je vani vruće i kada su temperature visoke. Izbjegavajte intenzivan make-up i investirajte u vodootpornu maskaru, tuš za kapke ili kajal kako biste spriječili razlijevanje. Svjetlucav izgled usana je savršen za dan, dok su ruževi za usne u jarkim bojama idealni za ljetni večernji izlazak.

 

Lagana i prozračna tekstura BB kreme će vam podariti zdravi, svježi sjaj lica

 

MARAMICE ZA UPIJANJE VIŠKA MASNOĆE S LICA
U slučajevima kada je vlaga u zraku povećana često dolazi do pojačanog lučenja sebuma na licu. Da biste u samo nekoliko sekundi osvježili svoje lice upotrijebite maramice za upijanje viška masnoće s lica. Nježno prislonite maramicu na lice, držite 2 do 3 sekunde i uvjerit ćete se kako ste na ovaj vrlo jednostavan način uklonili višak masnoće s lica.

 

NAGLASITE
U ljetnom periodu birajte kremaste formulacije rumenila za lice. One će savršeno naglasiti svježinu vaših obraza u ljetnom periodu. Kuglicama za nijansiranje pak osim obraza možete naglasiti  čelo i ramena.

Tekst: Fotograf: Oriflame