Kako očuvati lijep izgled na vrućini

Vrućina i vlaga u zraku mogu loše utjecati na vašu kosu, make-up ili kosu. Ne brinite, možete se boriti protiv ovih vremenskih neprilika slijedeći naše savjete.

PROBLEM 1: NEČISTA KOŽA

Najbolji način da izbjegnete nečistu kožu je redovno i temeljito čišćenje. Uređaj za čišćenje kože će vam pomoći da dubinski očistite kožu, dok će tonik ukloniti uporne nečistoće. Mineralne maske će ublažiti upalne procese, suziti pore i isušiti nečistoće. I uklanjanje nepoželjnog sjaja u toku dana maramicama koje upijaju masnoću pomaže održavanju njegovanog izgleda - samo ih ubacite u torbicu.

PROBLEM 2: NAELEKTRISANA KOSA

Klimatizirani prostori i vlaga u zraku mogu pokvariti frizuru. Isprobajte serum HairX smooth control tretman koji se ne ispire i koji umiruje kosu. Vrijedi nositi šampon za suho pranje kako kosa ne bi upila vlagu.

PROBLEM 3: NEPOSTOJANI MAKE-UP

Make-up može biti nepostojan na visokim temperaturama ako u svojoj bazi ima malo ulja. Ljeti preporučujemo da bogate kreme zamijenite tekućim puderima s mineralnom bazom. Takvi su puderi dugotrajni, a i tekuće formulacije BB i CC kreme su također dobar izbor. Kako vlaga destabilizira kremasta rumenila i sjenila za oči dobro je nanijeti puder u prahu kako bi make-up bio postojan. Izbjegavajte teški make-up i isprobajte The One 5-in-1 Wonderlash vodootpornu maskaru.

PROBLEM 4: CRVENILO KOŽE
Warm weather can mean that your face arms, chest and legs are more exposed to the sun than normal. And as we know, the sun’s UVA and UVB rays are not only potentially cancerous, they age your skin too. In the winter, the SPF in your day cream probably suffices, but in the summer layer a sunscreen over it. You can now buy specialised anti-ageing UV protectors that are designed with your face in mind. And when it comes to your body use a fast-absorbing, non-sticky formula.

Sunčano vrijeme uzrokuje crvenilo ruku, ramena i nogu jer su ti dijelovi tijela izloženiji suncu nego ostali. Kao što znate, UVA i UVB zrake ne samo da potencijalno uzrokuju rak, već utječu na starenje kože. Zimi je zaštitni faktor koji sadrži vaša dnevna krema vjerovatno je dovoljan, no ljeti je potrebno da nanesete i kremu za sunčanje. Sada možete uživati i u anti-ageing kremama s visokim zaštitnim faktorima.

PROBLEM 5: TRAGOVI ZNOJA NA ODJEĆI

Neki ljudi se znoje više od drugih, ali svi se možemo složiti da nam tragovi znoja na odjeći uzrokuju neugodnosti. Ako nanesete puder na područja sklonija znojenju, puder će upiti znoj, a kada su u pitanju vaša stopala, ništa nije bolje od krema za stopala protiv znojenja. Pronađite dezodorans koji vam odgovara ljeti - na kraju krajeva, vjerovatno se na koži ponaša drugačije ljeti. I možete izbjeći neugodne mirise noseći prirodne materijale kao što su lan ili pamuk.Tekst: Fotograf: Getty Images