7 izazova ženske ljepote koje će svaka žena razumjeti

Zna se da ženu koja se pojavi lijepo našminkana nikada ne treba pitati zašto je zakasnila. Iako generalno držite sve pod kontrolom uvijek postoji nešto što može da krene naopako, naročito kada je u pitanju make-up. Ima dana kada vam je zaista teško da postignete baš onakav izgled kakav ste zamislili. Bez panike, za sve postoji rješenje.

1. Iznenadne nesavršenosti
Možda je „ono“ vrijeme u mjesecu ili su po srijedi promjene vremena. Svi znamo kako je to: samo se probudiš jednog jutra a lice ti je prekriveno nepoželjnim tačkicama, svakako ne izgledaš sofisticirano. A da stvar bude još gora, nesavršenosti se uvijek pojavljuju u najnezgodnijem trenutku – kada imate važan poslovni sastanak ili izlazak kome ste se baš radovali. Gdje je čarobni štapić kada vam treba?

2. Izazovi s ružem za usne
Svi volimo da završimo šminkanje ružem za usne fantastične boje, ali šta je s mrljama na zubima? Voditi računa da je s ružem za usne sve u redu tokom dana, nije baš najlakša stvar na svijetu. Bez obzira na to koliko olovke za usne ili podloge nanesete, opet vrlo lako završi na vašim zubima. A najgore je kad shvatite da nisu svi zurili u vas zato što ste prelijepi već zato što imate mrlje na zubima.

3. Haos sa sjajem za usne
Za one koji vole da blistaju, sjaj za usne je odlična opcija. Osim ako imate dužu kosu i živite tamo gdje često puše vjetar. Možda je u pitanju vjetar, ili se vi previše brzo krećete, ali šta god da je u pitanju, za samo pet minuta imat ćete više kose na licu nego iza ušiju. A znamo kako izgleda kosa koja se zalijepila za usne, i kako usne izgledaju poslije toga.

4. Najlonke koje se cijepaju
Upravo ste uspješno završili šminkanje, imate i frizuru i tip top ste skockani i spremni za sve što vas čeka, kad uups- primijetite da su vaše najlonke počele da se paraju, na dijelu noge koji je vidljiv. Nemate više ni vremena da se presvučete. Ako ste imali sreće i primijetili da vam se najlonka cijepa na vrijeme – nanesite malo laka za nokte i zaustavite cijepanje.

5. Izgrickani nokti
Bez obzira da li je lupanje po tastaturi ili nervozno grickanje dovelo to toga, iznenada ste se našli bez noktiju ili zaglavili sa neuredno nanesenim lakom za nokte. Nemate vremena za novi manikir, tako da je najbolje da skinete lak sa noktiju ili da ih prosto premažete debljim slojem novog laka.

6. Konturisanje koje to nije
To je jedan od onih dana; probudili ste se i osjecćate se kao da ste konačno pogledali dovoljno tutorijala i da ste spremni da probate naprednije konturisanje. Ili možda i ne baš. Do trenutka kada ste četvrti put istakli jagodice i dodali više sjaja nego Liberace, shvatate da ćete vjerovatno završiti izgledajući kao pripadnik rijetkog, afričkog plemena.

7. Oči u mrljama
Kada je u pitanju šminkanje oka, malo je stvari tako iritantno kao što je razmazana maskara ili tuš za kapke. Linija koju izvučete previše visoko obično na kraju izgleda kao greška. Isto važi i za tipično kihanje koje se dešava nakon nanošenja maskare i zahvaljujući kome izgledate kao rakun. Budimo realni, bolje je da nekih dana budete potpuno prirodni i uživate u svojoj koži!

Tekst: Fotograf: Getty Images