Predivno uređeni nokti s lakoćom

Nokti su dobili puno pažnje u zadnje vrijeme – i to s dobrim razlogom. Njegovani nokti trenutačno dodaju krakter vašem izgledu. Saznajte kako postići savršenu manikuru iz udbnosti vašeg doma.

ZA POČETAK

Započnite čistim noktima očišćenim od svih tragova laka. Ukoliko aceton nije dovoljan da ukloni lak, probajte natopiti nokte u toploj vodi s malo sode bikarbone.

SAVRŠENA DUŽINA

Odrežite nokte na odgovarajuću dužinu te ih turpijom oblikujte. Uvijek turpijajte u jednom pravcu kako bi izbjegli pucanje noktiju. 

OVO STE RADILI NEISPRAVNO!

Ne smijete namakati nokte prije nanošenja laka. Namakanje noktiju čini da se nokti prošire što će dovesto do pucanja laka kada se vrate u prirodni veličinu.

NJEGA POKOŽICA NOKTIJU

Pokožice noktiju su “živi” dio nokta i zbog toga im je potrebna posbena pažnja. Koristite specijalni piling za pokožice noktiju prije nego nanesete balzam za hidrataciju.

STAKLENASTI ZAVRŠNI SJAJ

Polirajte nokte dok dobiju satklenasti sjaj. Ukoliko je površina nokta neravna, doći će do nakupljanja zraka što može prouzročiti pucanje laka.

POLIRANJE!

Nanesite osnovni premaz ili sredstvo za jačanje noktiju prije laka kako bi formirali podlogu za koju će se primiti lak za nokte. Nakon što se osuši nanesite tanki sloj bijelog laka za nokte. Zašto? Zato što će bijela boja dodatno istaknuti boju vašeg laka za nokte.

Ukoliko imate običaj promućkati lak za nokte prije upotrebe kako bi se boja izmješala vrijeme je da prestanete to raditi. Umjesto toga provaljajte bočicu između dlanova kako bi izbjegli mogućnost stvaranja zračnih džepova u laku.

Nanesite dva sloja laka za nokte koristeći maksimalno 3 potaza četkicom za svaki nokat. Na kraju nanesite završni premaz kako bi noktima dali nevjerovatan sjaj. 

Tekst: Fotograf: Oriflame marketing team