Kako postići krupniji izgled očiju

70% muškaraca je povrdilo da su prva stvar koju primjete na ženi njene oči. Ukoliko niste obdareni gustim, dugim trepavicama i krupnim očima ne brinite! Oriflame umjetnički direktor Jonas Wramell vam donosi 5 esencijalnih savjeta za stvaranje izgleda krunih očiju.

SAVJET #1 OLOVKA ZA KAPKE
Ocrtajte gornju i donju ivicu kapaka bijelom ili bež olovkom što će trenutačno učiniti vaše oči bijeljim i većim. Ljudi obično ocrtavajau samo ivicu donjeg kapka što neće pružiti dugotrajne rezultate kakve očekujemo! Ovaj korak je jedonstavan, brz i izuzetno učinkovit.

SAVJET #2 NAGLAŠAVANJE
Nanesite bijeli, reflektivni iluminator na unutrašnje uglove oka. Pravilo je da sve što je tamno će učiniti vaše oči inteznivnijim i manjim, a sve što je svijetlo će ih učiniti krupnijim i otvorenijim.

SAVJET #3 STVARANJE DUBINE
Stvaranje dubine će maksimizrati veličinu vaših očiju – to je trik koji Angelina Jolie koristi dosta često. Nanesite sjenilo u nijansi vanilije na cijeli kapak sve do obrva. Zatim velikom četkom za sjenilo nanesite tmaniju nijansu na vanjske uglove. Tečnom ili mekanom olovkom za kapke ocrtajte liniju koja ide od sredine zjenice do vanjskog ugla vašeg oka. Ne nanosite na unutrašnji ugao ako želite postići efekat otvorenog oka. Na kraju nemojte nanijeti ništa na donji kapak jer tamnije nijanse ispod očiju stvarju efekat umornog pogleda te se zbog toga fokusirajte na gornju polovinu umjesto na donju. 

 

SAVJET #4 UVIJANJE UVIJANJE UVIJANJE
Uvijajte trepavice samo 20 sekundi i trenutačno ćete postići efekat otvorenijih očiju.Trik je u tome da uvijate trepavice u dijelovima a ne sve odjednom. Počnite od korijena – UVIJTE – pređite na srednji dio trepavice – UVIJTE – završite na vrhovima trepavica - UVIJTE. Na ovaj način ćete postići najbolji efekat. Za intenzivniji izgled još jednom uvijte trepavice pri korijenu naginjući uvijač prema gore! 

 

SAVJET # 5 MASKARA
Korisite maskaru za volumen umjesto one za dužinu. Nanesite je u  3 koraka: započnite od unutrašnjeg ugla oka, zatim nanesite na srednji dio trepavica pokretima prema gore i na kraju nanesite na vanjski ugao oka. Na tom dijelu želite okrenuti maskaru tako da povlačite trepavice dalje od lica. Ova tehnika će stvoriti efekat lepeze i stvoriti efekat punijih trepavica i većih očiju. 

Za vodič o tome kako postići veći izgled očiju, kliknite ovdje. 

 

Tekst: Fotograf: Kristin Wreyford, Getty images and Shutterstock