Neka tamni krugovi oko očiju I otečene oči budu stvar prošlosti

Jedno od najčešćih pitanja u 2015. godini je bilo: “Kako da se riješim tamnih podočnjaka”? Očito je da se radi o problemu koji muči žene. Evo na koji način možete riješiti ovaj problem na vrlo brz način!

ZAŠTO IH IMAMO?
Koža je ispod vaših očiju vrlo tanka i puno osjetljivija nego na ostalom dijelu vašeg lica. Obzirom na to da često trepćemo i mijenjamo pogled naše oči ranije dobivaju bore nego ostali dio našeg lica. Slaba cirkulacija, stres, kofein, višak soli i alkohola uzrokuju otečenost očiju, ali genetski uzroci i alergije također mogu uzrokovati otečenost očiju!

OTEČENOST PODRUČJA OKO OČIJU, TAMNI KRUGOVI
Kako je otečenost područja oko očiju uzrokovana zadržavanjem tekućine, pokušajte minimizirati unos tekućine i izbjegavati alkohol. Spavanje na leđima i na povišenom jastuku može ublažiti otečenost područja oko očiju.

BORE
Kako starimo tako naša koža gubi elasticitet, pa je vrlo važno da upotrebljavamo kremu za područje oko očiju ili serum kako bismo učvrstili kožu i ublažili sitne bore. Bore na području oko očiju ćete izbjeći nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom. Obavezno nosite sunčane naočale prilikom boravka na otvorenom i izbjegavajte škiljiti. Vaše će vam oči biti zahvalne.

HLAĐENJE

Trik kojim na brzinu možete smanjiti otečenost područja oko očiju je da ih ohladite. Pod mlazom ledeno hladne vode ohladite žličicu i nježno prislonite na područje oko očiju. Možete isprobati i ohlađene vrećice crnog ili zelenog čaja – također ih prislonite na područje oko očiju. Kombinacija hladnoće i kofeina potaknut će cirkulaciju i suziti krvne žile.

Savjet – idealne su kreme za područje oko očiju koje imaju metalnu kuglicu, pogotovo su učinkovite ako ih pohranite u hladnjaku.

ODSTRANITE MAKE-UP
Uvijek temeljito odstranite make-up prije nego što krenete na spavanje kako biste izbjegli iritacije oka i kako se ne biste probudili s otečenim područjem oko očiju. 

KOREKTOR
Tamne krugove na području oko očiju možete posvijetliti korektorom. Ukoliko su vaši podočnjaci tamno plavi, neutralizirajte ih korektorom koji je u žutom tonu. Ukoliko su vaši podočnjaci smeđi ili žuti, neutralizirajte ih korektorom u boji breskve.

KORISTITE ČETKICU
Kada nanosite kremu za područje oko očiju, koristite jagodice prstiju. No, kada nanosite korektor za područje oko očiju koristite četkicu. Plosnata , ali čvrsta četkica će lijepo i nježno nanijeti korektor na područje oko očiju. 

Tekst: Fotograf: Thinkstock