Šest savjeta za smanjenje hiperpigmentacije i promjene boje kože

Kako se osloboditi neujednačenog tona kože? Pročitajte o našim jednostavnim savjetima o načinu života i ciljanoj njezi koja pomaže u kontroli hiperpigmentacije i promjene boje kože.

Zdrava prehrana

Naprijed zeleniš! Možda znate da je zdrava prehrana ključna za zdravu kožu, ali da li ste znali da prehrana bogata antioksidantima (voće i povrće) može umanjiti uticaj slobodnih radikala, poboljšati zdravlje kože i pomoći u smanjenju promjene boje kože i hiperpigmentacije?

Uvijek koristite ZF

Iako volimo sunce zbog njegovih toplih zraka, ono našoj koži ne čini uvijek uslugu. Sunčeva svjetlost je glavni uzrok hiperpigmentacije i tamnih fleka, kao i starenja kože poput bora. Steknite naviku da svakodnevno koristite ZF ako ste izloženi direktnom dnevnom svijetlu, čak i tokom oblačnih dana.

Izbjegnite zagađenje

Ako živite u gradu, vaša koža je svakodnevno izložena hemijskim i fizičkim česticama zagađenja, na primer izduvnih gasova i prašine. Kada se te čestice skupe na vašoj koži, mogu izazvati oksidativni stres koji vašu kožu čini osjetljvom na hiperpigmentaciju i tamne fleke. Jedan od najboljih načina da to izbjegnete je da uvijek, i mislimo uvijek, čistite lice uvečer kako biste se riješili svih nečistoća. Također preporučujemo upotrebu proizvoda za njegu kože sa zaštitom od zagađenja u samoj formulaciji, koja štiti vašu kožu od negativnih efekata ovih štetnih čestica.

Zaštitite berijeru kože

Baš kao što vas zidovi vaše kuće štite od vanjskih uticaja, funkcija barijere kože je ključna za održavanje vaše kože zdravom i ujednačenom. Tokom noći, zaštitna barijera kože popravlja oštećenja koja su se dogodila tokom dana. Da biste je zaštitili, vodite računa da hidratizira kožu i koristite sastojke poput niacinamida koji jača barijeru kože.

Koristite proizvode za njegu kože za hiperpigmentaciju i promjenu boje kože

Ako vaša preventivna taktika ne pomaže, a već imate tamne fleke i druge promjene boje kože, poput žutila, sivila ili crvenila, može vam pomoći njega kože za smanjenje hiperpigmentacija i promjena boje kože. NovAge Brilliance je naš napredni asortiman za njegu kože koji smanjuje sve veće promjene boje i tamne fleke za samo dve sedmice*.

Kako djeluje? 

  • Tehnologija regulacije tona kože isključuje višak proizvodnje melanina◊, smanjuje hiperpigmentaciju i poboljšava promjenu boje kože.
  • Matične ćelije muške bokvice pomažu u neutralisanju efekata oksidativnog stresa kako bi se spriječile sve veće promjene boje kože.
  • Strategija Aqua-Bank hidratacije pruža koži hidrataciju tokom čitavog dana zbog čega izgleda prozračno i blistavo.

*Testirano na korisnicama

Na osnovu aktivnosti na tehnologiji regulacije tona kože na MITF -u - glavnom regulatoru pigmentacije - testirano in vitro

Tekst: