Samotamnjenje na profesionalan način

Nema sumnje: pretjerana izloženost suncu šteti koži. Ali iako ljeto tek počinje, to ne znači da ne možemo imati lijep ljetni ten na bezbjedan način. Evo kako ga možete postići bez izlaska iz svoga doma!

SAVRŠENI PROIZVOD
Od kreme do pjene, postoji proizvod za samotamnjenje za svakoga. Ipak, mi prednost dajemo sprejevima. Zašto? Idealni su za nanošenje na teško dostupnim mestima i lako se utrljavaju u kožu. Ipak, kada je u pitanju lice, ne postoji bolji proizvod od losiona za ten prirodnog izgleda. 

PILING
Postoji način da izbjegnete neravnomjeran ten. Blagim pilingom. Blagi piling će ukloniti sve mrtve ćelije kože, što će kao rezultat imati ravnomjeran i dugotrajniji ten.  

PRIPREMA I PLANIRANJE
Ukoliko je potrebno da uklonite dlačice sa tijela, učinite to prije nanošenja sredstva za samotamnjenje. Zašto? Zato što naknadnim uklanjanjem dlačica možete ukloniti i sredstvo za samotamnjenje, što kao rezultat može imati nejednaki ten.

HIDRATACIJA
Ukoliko želite da izbjegnete narandžastu boju kože, prije tretmana hidrirajte vašu kožu. Koristite laganu kremu na cijeloj površini tijela, vodeći posebno računa o ultra-suhim dijelovima kože: nogama, koljenima, rukama i zglobovima. 

IMAJTE STRPLJENJA 
Većini proizvoda za samotamnjenje je potrebno 6 do 8 sati da se apsorbuju u kožu. Tokom ovog perioda bi trebalo da izbjegnete kontakt s vodom – što znači da u tom periodu nema vježbanja jer ne želite da se oznojite! I naravno, nakon nanošenja proizvoda sačekajte 5 do 10 minuta prije oblačenja odeće.
 

NANESITE SREDSTVO NA PROFESIONALAN NAČIN 
Uvijek (i ponavljamo, uvijek) nanosite sredstvo za samotamnjenje na hladnom i suhom mjestu. Ako ga nanesete u kupatilu punom pare, sigurno ćete izgledati neprirodno. Da biste izbjegli narandžastu boju kože na dlanovima, perite ruke tokom nanošenja. Za teško dostupna mesta  - kao što su vaša leđa naprskajte sprej iza vas, kružnim potezima. Odmah nakon prskanja napravite korak u nazad u sprej koji je još uvijek u vazduhu omogućavajući kapima da prekriju vašu kožu. 

GREŠKE SE DEŠAVAJU 
Niko ne želi ten neprirodnog izgleda, ali se to ponekad ne može izbjeći. Ako naiđete na dio na koži koji je tamniji od ostatka tela, istuširajte se toplom vodom. Ako se ništa ne desi, ponovite tuširanje sledećeg dana

Tekst: Fotograf: Oriflame