KAKO DUŽE ZADRŽATI OSUNČAN TEN

Zadržite ljetni sjaj i produžite trajanje vašeg tena pomoću par savjeta stručnjaka.

Kako možete održati svjež izgled kože koji ste imali kada ste raspakovali vaše putne torbe na povratku s odmora? Upoznajte Holly Grenfell, članicu Oriflameovog panela stručnjaka za njegu kože, koja će vam otkriti tajnu kako da zadržite ljetni izgled kože.

 

Pravilo broj jedan
Pravilo broj jedan jeste hidratacija, hidratacija, hidratacija. Sunce ozbiljno isušuje gornje slojeve kože te ih morate posebno, dubinski hidratizirati nanošenjem ili putera za njegu tijela ili kreme, posebno nakon tuširanja.

Prihvatimo činjenice

Prihvatimo činjenice. Ukoliko ste pocrnili onda sigurno imate i oštećenja ćelija. Kako bi se borilli protiv tih oštećenja koristite losione i kreme bogate antioksidantima koji pomažu obnavljanje ćelija kože. Provjerite sastav i tražite proizvode s aktivnim sastojcima kao što su vitamin C i E, med ili koncentrati super voća i bobičastog voća.
 

Vaš boja će postepeno izblijediti 
Vaš boja će postepeno izblijediti te može ostaviti dijelove kože različitih nijansi, pogotovo na koljenima i laktovima. Možete ih lagano ujednačiti blagim pilingom, ali ne pretjerujte ukoliko želite da vam boja potraje. Piling uklanja odumrle ćelije kože i ujednačava joj izgled ali istovremeno uklanja gornji sloj kože i potiče stvaranje nove kože koja nema boju od izloženosti suncu.

 

Promijenite proizvode
Promijenite proizvode za tuširanje i umjesto sapunjavog gela za tuširanje koristite kremaste kupke ili ulja za tuširanje. Ulje za tuširanje podstiče proizvodnju lipida u koži i istovremeno oblaže kožu dajući joj prekrasni sjaj.

 

Simulirajte
Simulirajte. “Popravite” ten upotrebom gelova ili krema za samotamnjenje. Ovi proizvodi su poprilično napredovali od svjetlucavih narandžastih tonova, danas pomoću naprednih formluacija oni pružaju super-prirodni izgled. Možete podešavati tonalitet vašeg tena upotrebom proizvoda različite snage ili čak možete pomiješati s losionom za tijelo i tako ga održavati. Ovo je zaista “pametno” tamnjenje!

 

Najvažnije
Najvažnije je da svi želimo uživati u suncu, ali dani dugotrajnog izlaganja koje završi opekotinama su stvar prošlosti. Uživajte u laganim izlaganjima suncu uz obaveznu zaštitu od UV zračenja…i zapamtite da je zdrava koža najljepša koža!
Tekst: Fotograf: Kamel Lahmadi & Oriflame Editorial Team