Kako da odaberete najbolje naočale za vaš oblik lica

Naočale za sunce su popularan modni detalj tokom cijele godine koje vam pomažu da izrazite vašu ličnost i da izgledate vrhunski. Bilo da vam je lice okruglo, ovalno, srcolikog oblika ili četvrtasto mi ćemo vam pomoći da odaberete okvir koji će istaći najljepše na vašem licu.

1. OBLIC LICA:OVALAN

Ako imate ovalno lice, vaše crte lica su uravnotežene uz nešto šire jagodice i diskretno užu bradu. Sjetite se Julianne Moore ili Kate Middleton. Imate sreće što vam pristaju gotovo svi oblici. Prosto uskladite dimenzije i proporcije okvira s vašim licem. Idealni oblici za vas su: četvrtasti, mačkasti, pilotske naočare i Wayfarer.

2. OBLIK LICA: OKRUGAO

Okruglo lice je nježno, blago lice čija su dužina i širina skoro izjednačene. U sjajnom ste društvu sa Beyoncé i Michelle Williams.

Najbolji oblici za vas su oni koji ističu vaše jagodice: četvrtasti, mačkasti ili Wayfarer.

3. OBLIK LICA: ČETVRTASTI

Ako je vaše lice takvo da su širina brade i čela i dužina obraza izjednačeni, onda imate četvrtasto lice. Vaše muze su Rihanna i Natalie Portman.

Okviri koji izdužuju najširi dio vašeg lica dat će vašem izgledu mekoću koja mu je potrebna. Najbolji okviri za vas su: četvrtasti i mačkasti.

4. OBLIK LICA: SRCASTI

Pogledajte u svoje lice i osjetite ljubav! Vaše srcoliko lice čini široko čelo, istaknute visoke jagodice i obrazi koji se sužavaju ka špicastoj bradi. Sjetite se Reese Witherspoon i Scarlett Johansson. Okviri koji oponašaju ovaj oblik (široki pri vrhu, suženi ka dnu) najbolje izgledaju na vašem licu: mačkasti, pilotski ili Wayfarer.

Odaberite idealne naočale za sunce uz našu novu ljetnu kolekciju modnih dodataka!