Kako da odaberete miris za vašeg muškarca

Želite da iznenadite svog muškarca novim mirisom, ali vam je teško da odaberete onaj pravi. Kako da znate da li mu odgovara? Tu smo da pomognemo!

Nije lak zadatak izabrati miris za muškarca! Zato smo napravili savršen vodič, na osnovu njegove ličnosti i stila, baš na vrijeme za praznike! Uz pomoć stručnjaka za fine mirise, Mehdija Lisija (Mehdi Lisi), potpredsjednika za kreiranje, razvoj i inovacije finih mirisa u kompaniji finih mirisa Firmenich, nećete napraviti pogrešan izbor!

„Svi imamo svoj jedinstveni odnos prema mirisima“, otkriva Mehdi. „Gledajući zašto muškarac nosi miris, može nam se dati naznaka šta će se muškarcu dopasti. Nastavite da čitate da biste saznali kako da izaberete pravi parfem za njega na osnovu njegove ličnosti i stila!

 

Njegov stil: Klasični
Njegova porodica mirisa:Aromatični i citrusni

Ko je on: On je tradicionalan i samouvjeren čovek koji voli klasiku. Parfem mu pomaže da se osjeća osnaženo i svježe, kako na poslu tako i u slobodno vrijeme. Zato idite na aromatičan i osvježavajući miris sa muževnim osjećajem.

„Porodica aromatičnih mirisa je stub muške parfimerije, kombinujući čiste, tonik i energične note, koje su naslijeđe muških proizvoda za njegu“, kaže Mehdi. „Lavanda je posebno ključna komponenta kultnog fougère akorda – mješavina biljnih nota i tonke. Poznata je po svom čistom utisku i osjećaju prijatnosti.” Kako odabrati parfem za muškarca? Držite se klasike, naravno!

Mirisi za njega: Giordani Gold Mister Giordani sa svojom blistavom i svježom gornjom notom vetivera koju prate grejpfrut i geranijum ili Glacier sa notama citrusnog voća i dodirom mente, praćene notama ananasa i sa cvjetnom notom u srcu.

Njegov stil: Odvažan
Njegove porodice mirisa: drvenaste i aromatične

Ko je on: On je moderni trendseter koji voli da se ističe. Nije ni čudo što želi jedinstven, živahan parfem koji ostavlja trajan utisak. Dakle, kako odabrati parfem za urbanog gospodina? Izaberite oštar miris sa drvenastim notama i voćem ili travom za nezaboravan utisak.

„Mnogi muškarci žele da se svojim mirisom ističu! Ovi muškarci su otvoreni za mnoge vrste mirisa, ali uvijek traže visokokvalitetne, prepoznatljive mirise sa karakterom. Ćilibarne, drvenaste note uvijek privlače pažnju svih oko vas“, kaže Mehdi.

Mirisi za njega: Possess the Secret toaletna voda za njega sa bergamotom, i suptilnim notama žalfije ili Eclat Style parfem sa kardamonom i notama kože.

 

Njegov stil: Osjećajni

Njegove porodice mirisa: orijentalne i drvenaste

Ko je on: On je karizmatičan, kreativan muškarac s prefinjenim ukusom. Parfem je za njega način da se prepusti čulima i da se osjeća privlačnijim. Njegovi idealni mirisi su egzotični, aromatični i misteriozni, pa mu pristaju orijentalni i drvenasti.

„Neki muškarci vole da koriste miris da bi podigli svoje samopouzdanje i impresionirali druge, posebno romantična osećanja! Ovi muškarci cijene aromatično sa čistim efektima, sa glatkim i suhim drvenastim aspektom koji daje topli utisak“, kaže Mehdi. „Orijentalni mirisi su takođe savršeni za zimu!“

Mirisi za njega: Lost in You za njega s đumbirom, začinskim gornjim notama i neodoljivim notama tonke ili Ascendant toaletna voda sa svojim začinskim, aromatičnim kardamonom i toplim primamljivim notama meke vanilije.

Njegov stil: Opušten, ali elegantan
Njegove porodice mirisa: citrusne i drvenaste

Ko je on: On je opušten muškarac, željan avanture. Dakle, on nosi miris da bi se osjećao dobro i dobio dozu stimulativne energije svaki dan. Potražite lagane mirise sa prirodnim dodirom i čistom notom.

„Želi da se umiri svojim mirisom i traži nešto zbog čega će se osjećati prihvaćenim. Često će tražiti nešto elegantno, udobno i muževno, često drvenasto sa svježim osvrtima“, kaže Mehdi.

Mirisi za njega: Eclat Homme toaletna voda sa prepoznatljivim notama kedra i barenia kože.