Kako da vam kosa ostane jaka u prelaznim periodima

Kako se sljedeća sezona približava, morate voditi računa o tome kako će to uticati na vašu kosu. Ako se borite da pronađete način kako da dobro njegujete kosu kada se godišnja doba mijenjaju, evo nekoliko jednostavnih savjeta i trikova o tome kako možete održati kosu jakom i zdravom tokom cijele godine.

1. POBRINITE SE ZA ISPUCALE VRHOVE 
Zima je izazovna za vašu kosu iz mnogo razloga: snijeg, kiša, promjena temperature, sve to može dovesti do toga da vam kosa djeluje isušeno i krhko. Kako bi izgledala najbolje moguće tako da konačno možete da odložite kapu, probajte njegujući HairX Ultimate Repair hranjivi serum za ispucale vrhove. Uzmite kap i nanesite ravnomjerno peškirom na prosušenu kosu pokrivajući samo krajeve kako biste ih revitalizovali. 

2. KORISTITE ŠAMPON ZA OBOJENU KOSU
Pošto zimi obojena kosa može izgledati umorno, to je sjajan način da brzo oživite i postignete željeni izgled! HairX Color Reviver šampon pomaže u prevenciji isušene kose i održava je sjajnom i svježom. Čisti vašu kosu bez ispiranja farbe za kosu. The Colour Reviver kolekcija uključuje šampon, regenerator i masku za kosu -  sve što vam je potrebno da vam kosa bude u omiljenoj boji ovog proljeća!

3. ČEŠLJANJE I RAŠČEŠLJAVANJE
Češljanje kose je neophodno bez obzira na sezonu. Osim toga što vaša kosa izgleda zdravo i uredno, također djeluje kao masaža koja stimuliše cirkulaciju krvi na tjemenu i pomaže da se ravnomjerno distribuiraju prirodna ulja što kao rezultat ima gušću i jaču kosu. Tokom zime kosa je često isušena, slaba i sklona oštećenjima. Zapamtite da uvijek raščešljate kosu počevši od krajeva i koristite češalj sa širokim zupcima kako biste izbjegli oštećenja. Odaberite četku koja najviše odgovara vašem stilu i frizuri iz naše kolekcije.

4. SPAS ZA VAŠU KOSU
Ako je vašoj kosi potrebna dubinska njega, izaberite masku za kosu i uživajte u vašem kućnom SPA tretmanu. Nanesite masku za kosu ravnomjerno od korjena do vrhova kose češljem sa širokim zubcima. Ostavite da djeluje 5 minuta, a potom isperite temeljno. Također vašoj dnevnoj rutini možete dodati HairX Advanced Care CC višenamjenski tretman za kosu. Nanesite na kosu prosušenu peškirom na krajeve kako biste ih njegovali, zaštitili i uljepšali kosu. 

5. DA VAM KOSA BUDE JAČA
Također, njegujete kosu iznutra. Kosa vam može biti jaka i tako što ćete uzimati po 2 kapsule dnevno Wellness NutriComplex za kosu i nokte. Pomoći će vam da vam kosa bude jača, zdravija i spriječit ćete oštećenja i opadanje kose. Dodajte to vašoj dnevnoj rutini!

Tekst: Fotograf: Oriflame