Kako postići poslovno opušteni stil

Ponekad je teško obući se za neku poslovnu priliku. Ne želite djelovati previše formalno, niti previše opušteno. Na svu sreću, poslovno opušteni stil postaje pouzdan stil za kancelariju. Evo i kako ga postići!

BOJE
Tamne,  prigušene boje su karakteristične za poslovno opušteni stil. Često možete vidjeti nijanse sive, smeđe, bež, crne i tamnoplave. Zapamtite da nikada ne nosite više od tri boje. Ukoliko želite postići još elegantniji izgled, nosite samo jednu boju.

SILUETE
Karakteristično za opuštenu siluetu su ravne crte u više slojeva, bez sužavanja i gubljenja osjećaja slobode. Kombinacija klasičnog i opuštenog stila.

TIPIČNI ODJEVNI PREDMETI
Sa svih strana se može čuti da za poslovno opušteni stil morate nositi manje formalne odjevne predmete, kao sportski sako i košulju u kombinaciji s farmerkama ili vestom. Žene čak mogu nositi haljine s dugim rukavima ili bluze s lijepom jaknom. Ona vam daje opušteniji izgled.

DETALJI
Modni dodaci čine veliki dio vašeg stila oblačenja. Muškarci mogu nositi majicu i vestu. Kravata ili leptir mašna mogu ostati, tako izgledate profesionalnije. Žene mogu nadopuniti izgled s jednostavnim modnim dodacima i cipelama na petu.

IZGLED
Za muškarce je najbolje odabrati njegovan izgled s oblikovanom bradom ili obrijanim licem. Ne morate nužno koristiti na hiljade proizvoda za kosu, samo se fokusirajte na činjenicu da vaša kosa izgleda čisto i počešljano. Fin miris koji nije nametljiv je također obavezan.

Za žene je najbitnije odabrati prave osnovne stvari. Besprijekoran tekući puder, malo rumenila i savršena maskara su ključni proizvodi za poslovnu ženu. Ukoliko želite, istaknite određene dijelove savršenim ružom za usne ili sjenilom za oči. Kompletirajte izgled mirisom koji daje do znanja da ste vi glavna!

Tekst: Fotograf: Oriflame