Kako na najbolji način organizovati mirise

Koristite li isti miris svaki dan, za svaku priliku? Ako je odgovor DA, vrijeme je da počnete razmišljati o mirisima kao modnim dodacima – jer, koliko god voljeli neki miris (ili haljinu) ne želite cijelo vrijeme nositi isto! Poput uredno složenog ormara za garderobu, dobra organizacija mirisa će vam pomoći da uvijek pri ruci imate miris koji će savršeno odgovarati vašem izgledu ili raspoloženju. Saznajte kako posložiti svoje mirise da najbolje odgovaraju vašem životnom stilu.

Uložite u klasiku

Poput male crne haljine ili vaših omiljenih farmerki, postoje neke mirisne note koje su bezvremenske i samim time okosnica vaše kolekcije mirisa. Mirisi obogaćeni notama bijelog cvijeća, prozračnim notama ruže ili umirujućim drvenastim notama su klasični mirisi koje možete uvijek nositi. Njima ćete se najčešće vraćati, ali imajte na umu da će vam i najsavršeniji miris dosaditi ako ga budete neprestano nanosili.

Volimo: Signature parfem za nju i Volare Moments parfemsku vodu

Vaši omiljeni mirisi za svaki dan

Kod odabira mirisa za svakodnevno nanošenje, uvijek se pitajte čini li vas to sretnima. Važno je da vas miris usrećuje i pruža vam dozu samopouzdanja – posebno ako ih nanosite odmah ujutro! Savjetujemo vam da odaberete nekoliko mirisa koje možete mijenjati za nošenje tokom dana jer miris gubi svoju snagu ako ga prečesto nosite. A ako odmah iz kancelarije odlazite na neko druženje, odaberite mirise koje možete kombinovati.

Volimo: Divine parfemsku vodu i Infinita parfemsku vodu

Raskošni mirisi za večernji izlazak ili posebne prilike

I mirisi koje ne nosite baš svakog dana trebaju naći svoje mjesto u vašoj kolekciji mirisa. Ponekad neke od njih čuvate za posebne prilike ili večernje izlaske – uz njih se osjećate posebno i neodoljivo. Oni obično imaju snažniji karakter i intenzivnije mirisne note uz koje se osjećate moćno i zavodljivo. Nemojte se bojati iskoračiti iz svoje zone ugode, odaberite miris sa snažnim karakterom i dubinom – miris koji će vam dati dodatnu dozu samopouzdanja.

Volimo: Possess Absolute parfemsku vodu i Eclat Nuit parfemsku vodu za nju

Osvježavajući mirisi

Ako redovno vježbate, dobra je ideja imati prozračan, osvježavajući miris pri ruci. Toaletna voda je savršen odabir jer ostavlja nježan miris na koži. Odaberite citrusne ili svježe cvjetne note koje će vam podići raspoloženje. Za ovim mirisima ćete češće posezati tijekom toplih, ljetnih dana! Za one koje vole intenzivnije mirise, odaberite onaj koji ima osvježavajuće note u sebi, kao što je .SE Wild Hearts parfemska voda.

Volimo: Joyce Jade toaletnu vodu 

Tekst: Fotograf: Oriflame