Kupovina make-upa online

Online kupovina je sve popularnija. No, kako je možete obaviti ako još niste isprobali konkretnu nijansu make-upa? Evo savjeta!

PREPOZNAJTE SVOJ PODTON

Prilikom kupovine proizvoda koji su podloga za make-up odnosno korektora i tekućeg pudera, vrlo je važno da poznajete svoj podton. Podton može biti tople ili hladne nijanse ili čak neutralan. Ton je konstanta iako se glavni ton može promijeniti ovisno o stanju vaše kože – npr. ukoliko imate akne.

Kako možete prepoznati svoj podton? Najčešći je trik da provjerite nijansu kože na podlaktici i boju vena. Ukoliko su vene na vašoj ruci plave ili ljubičaste vaš je podton hladan i dobro će vam pristajati nijanse poput ružičaste, pink, crvene nijanse kao i brončane. Ukoliko su vam vene zelenkaste tada vam pristaju žute nijanse te boja breskve, zlatna i boja meda jer imate topli podton.

ZNAJTE SVOJ TIP KOŽE
Sljedeća stvar koju trebate uzeti u obzir kada kupujete make-up online je vaš tip kože. On utječe ne samo na izbor vrste proizvoda već i na to na koji problem želite utjecati. Na primjer, BB krema će biti odlična za kožu sklonu aknama, no tekući će vam puder osigurati bolje prekrivanje. Hidratantni su proizvodi odlični za suhu kožu dok masna koža treba proizvode koji matiraju. Upoznajte svoju kožu prije kupovine kako biste znali na koju problematiku kože želite djelovati.

POZNAVANJE TERMINOLOGIJE
Online proizvodi su odlično opisani i nudi se bezbroj informacija o proizvodima, teksturi, kvaliteti i inenzitetu prekrivanja . Svakako uzmite vrijeme kako biste se upoznali s terminologijom. Naučite se služiti terminologijom i naučite razliku o proizvodima po pojedinoj kategoriji. Na primjer, razliku između kuglica za nijansiranje i rumenila.

ZNAJTE GDJE TREBA DA TRAŽITE
Možda pri online kupovini nemate mogućnost isprobavanja proizvoda za koje ste zaiteresovani. Ali nemojte se bojati! U digitalno doba u kojem živimo, sogurno ćete naći nekoga ko zna više. Ako želite znati više o proizvodima koje neko već koristi, preporučujemo Instagram i Youtube. Tamo možete pronaći ocjene, preporuke i vodiče korisnika. Ne samo da ćete imati priliku da vidite kako ti proizvodi izgledaju na tipu kože sličnom vašem, već možete naučiti i pokoji trik. Pokušajte sa traženjem određenog proizvoda pod hashtagom ili direktno u tražilici.

UPOZNAJTE SE S NAŠOM APLIKACIJOM – MAKEUPWIZARD
Još uvijek imate potrebu vidjeti proizvod prije nego što ga kupite?  Imamo rješenje i za to! Preuzmite aplikaciju  Make-up čarobnjak koja osigurava virtualno testiranje proizvoda i  gotovih make-up rješenja. Možete čak isprobati i nekoliko lookova i pitati obitelj i prijatelje kako im se sviđa?

KONTAKTIRAJTE KONSULTANTA
Ako sve drugo ne pomogne - pitajte stručnjake! Naši supertalentovani konsultanti znaju jako mnogo o proizvodima i mogu vam ponuditi savjete na osnovu vaših potreba.Tekst: Fotograf: Sophia Marinho De Lemos