4 pravila ispravne rutine njege kože

Donosimo vam osnovna pravila za ispravno tretiranje vaše kože...

ČISTITE LICE NA ISPRAVAN NAČIN
Odbacite sapun i koristite sredstvo za čišćenje lica koje je namijeneno vašem tipu kože. Mlijeko, gel ili pjena za čišćenje lica djeluju različito ovisno o tipu vaše kože.

Ako je vaša koža suha, koristite mlijeko za čišćenje. Ako je vaša koža masna odgovarat će joj gel za čišćenje lica. Nježno i kružnim pokretima čistite vašu kožu jer ju grubi pokreti mogu iritirati. Ne zaboravite nakon čišćenja upotrijebiti tonik kako biste odstranili i posljednje čestice nečistoće, ali i uravnotežiti ponovo kiselost kože. 

KORISTITE PROIZVODE ISPRAVNIM REDOSLIJEDOM

Korištenjem sva 4 koraka rutine njege kože ima dugoročno pozitivne rezultate. Povećava učinkovitost svih proizvoda dajući vam bolje rezultate i osiguravajući zdravlje i ljepotu kože. Proizvod koji nanosite prvi se i prvi upija u kožu, pa taj proizvod treba  biti laganije i prozračnije teksture. Nakon toga možete nanositi ostale proizvode koji imaju „težu“ teksturu.  Započnite čišćenjem i toniziranjem kože, a nakon toga nanesite kremu za područje oko očiju, potom serum pa tek onda dnevnu ili noćnu kremu.

 

UTAPKAVANJE JE ISPRAVNO

Utapkavanje proizvoda je bolje nego utrljavanje vaših proizvoda za njegu kože. Nježnije je jer ne razvlačite kožu što može uzrokovati pojavu sitnih bora i linija.

 

USMJERITE SVOJE POKRETE

Kremu za područje oko očiju utapkavajte iz unutrašnjih kuteva očiju prema vanjskim kutevima. Svakako izbjegavajte kontakt kreme s očima. Kremu za lice nanosite od ruba vilice prema jagodicama, te od nazolabijalne bore prema vanjskom dijelu lica.


Tekst: Fotograf: Oriflame Editorial Team