4 greške pri naglašavanju kontura lica koje možda pravite

Uz "strobing", koji je velika novina nakon konturisanja, lako se oduševiti snagom naglašavanja kontura lica. Ali, korištenje proizvoda za naglašavanje kontura lica može biti komplikovano. Pripremili smo za vas listu s 4 početničke greške koje možda radite i kako ih izbjeći!!

1. KORISTITE POGREŠNU NIJANSU 
Proizvodi za konturisanje lica nisu namijenjeni svim tipovima kože. Radije koristite proizvod sa svjetlucavim pigmentima, nego neki koji se ne slaže s vašim tonom kože. Ako je vaš ten srednje svijetao ili taman, koristite nijanse koje spadaju između boje breskve, zlaćane i bronzane. Blijede ste puti? Onda odaberite prozračnije nijanse, sličnije boji bjelokosti.

2. NANOSITE PROIZVOD NA NEISPRAVAN NAČIN
Koristite li kremasti iluminator? Onda ne biste trebali koristiti ikakve pomoćne alate, jer rezultat može biti neujednačen ten. Umjesto toga, zagrijte ga između prstiju, a onda lagano utapkajte na područja koja želite naglasiti.
Koristite tekući iluminator preko pudera u kamenu? Nemojte! Zbog toga puder može izgledati neujednačeno. Pređite na korištenje proizvoda za konturisanje lica u kamenu ili tekućeg pudera. 

Još jedna česta greška u nanošenju je nestrpljivosti. Kada koristite tekući proizvod za konturisanje lica preko tekućeg pudera, trebate sačekati da se oba proizvoda osuše prije nanošenja narednog. Onda upotpunite izgled prozračnim puderom.

3. NANOSITE PROIZVOD NA KRIVA PODRUČJA  
Zbog proizvoda za konturisanje lica vaše lice može izgledati šire nego što to ono jeste u stvarnosti ako ne naglašavate prava područja. To su proizvodi za naglašavanje jagodica, područja iznad usne i nosa. Naravno, izgubit ćete traženi efekat ako ga nanesete na cijelo lice. Pored toga, ako nanosite proizvod niže nego što je potrebno, možete izgledati umorno.

4. NANOSITE PREVIŠE PROIZVODA
Od previše svjetlucavog praha možete izgledati kao da ste zaleđeni, umjesto da vam daje suptilnu blistavost ili sjaj. Zbog toga, uvijek imajte na umu da su u pitanju proizvodi koji reflektuju svjetlost i zbog kojih izgledate svježe, ne sumorno.

Koliko proizvoda trebate nanijeti zavisi od kvaliteta svjetlosti vašeg okruženja. Za prostore sa toplijim, prigušenim osvjetljenjem, možete se malo opustiti sa nanošenjem, ali na danjem jarkom svjetlu, najbolje je biti malo suptilniji pri nanošenju. Glavni savjet je da se proizvod nanosi na istoj vrsti osvjetljenja kao ono u kojem ćete provoditi vrijeme kasnije. Sve su ovo savjeti da biste kasnije bili neugodno iznenađeni intenzitetom vašeg izgleda!


Tekst: Fotograf: Anna Mårtensson, Oriflame brend fotografije