5 tretmana za ispucale vrhove kose

Umorni ste od oštećene kose i ispucalih vrhova? Ne morate odmah ići kod frizera! Možete pomoći svojoj umornoj kosi bez da je odsiječeš. Evo 5 savjeta!

1. OČETKAJTE KOSU PRIJE PRANJA
Ako dobro očetkate kosu prije tuširanja i pranja, možete izbjeći zapetljavanje i lomljenje kose koje se često dešava s kosom nakon pranja kada se osuši samo peškirom.

2. KORISTITE PROIZVODE KOJI SE NE ISPIRU

Normalni regeneratori mogu da učine kosu glatkom i spriječe daljnja oštećenja koja nastaju opotrebom peškira. Ali, kada je riječ o ispucalim vrhovima, potrebno vam je nešto hranjivije. Isprobajte serum koji se ne ispire ili neki drugi tretman koji se ne ispire za dugotrajnu obnovu kose.

Koristite: Hair X serum za obnavljanje oštećenih vrhova kose

3. DRŽITE SE DALJE OD UREĐAJA KOJI GRIJU KOSU

Topli uređaji za oblikovanje kose jako štete kosi, pa pokušavajte da ih koristite što rjeđe. Ali ako baš ne možete bez lokni, zaštitite kosu sprejem za zaštitu kose.

Koristite: HairX leave-in sprej za zaštitu kose od toplote

4. ISPROBAJTE ULJE ZA KOSU

Ulja za kosu su odlična za jako oštećenu kosu – prodiru u vlas i njeguju je iznutra. Naša ulja za kosu sadrže arganovo, ružino i čičkovo ulje te vitamin F za laganu nemasnu formulaciju.

Koristite: Eleo suho ulje za kosu ili Eleo Soft Touch ulje za kosu

5. MASKA JEDNOM SEDMIČNO

Baš kao što vaša koža povremeno treba malo više hidratacije, ona je potrebna i vašoj kosi. Neka maska za kosu bude dio vaše sedmične rutine ljepote!

Koristite: Eleo maska za kosu

Tekst: Fotograf: Getty Images