5 trikova za veće usne!

Danas su lijepe, pune usne pojam ljepote. No, ako niste prirodno blagoslovljeni punim usnama, a većina nas nije, ne očajavajte. Oriflame make-up stručnjak Jonas Wramell nudi svoje trikove za make-up koji usne čini punijima.

Savjet # 1 Odaberite pravu nijansu!

" Boja i svjetlost igraju veliku ulogu u tome kako velike ili malene naše usne mogu djelovati. Ako vam je cilj da vaše usne izgledaju punije, trebali biste izbjegavati vrlo tamne boje i izabrati one svjetlih nijansi. To je osnovna teorija o bojama: kada svjetlost reflektira površinom, našem se vidu dojam te površine ćini veći nego što ona to doista jest.  No, vrlo tamne površine upijaju svjetlost, što ih čini čini manjima. Ne kažem da bi trebali izbaciti svoj ​​crveni ruž, ali izgleda da svjetlije crvene nijanse umjesto tamno crvenih ipak čine usne punijima“.
Savjet # 2 Koristite olovku za usne!

"Najlakši način da usne izgledaju punije je da ih jednostavno olovkom učinite vizualno punijima. Koristite svjetliju  olovku za oči ili korektor te lagano  crtajte točkice duž gornje usne, te pomiješanje kistom za usne. Ovaj trik naglašava prirodnu liniju usana i daje iluziju volumena. Ipak, budite pažljivi jer ne želite izgledati kao da ste upravo popili čašu mlijeka! "

 

Savjet # 3 Igra svjetlom!

"Drugi trik je da se poigrate svjetlom (već ste naučili osnove u savjetu 1!). Ako nanesete svjetliju olovku za usne ili korektor na sredinu i vrh usana, svjetlo će se reflektirati na ovom području. To će naizgled “povući” usne prema naprijed i stvoriti dojam kao da ste ih napućili”.

 

"Ako nanesete svjetliju olovku za usne ili korektor na sredinu i vrh usana, svjetlo će se reflektirati na ovom području. To će naizgled “povući” usne prema naprijed i stvoriti dojam kao da ste ih napućili"

Savjet # 4 Ombre usne!

"Ako svjetlucavi pigmenti  i svjetlije olovke za usne ne obožavate, ne brinite jer postoji još jedan trik - Ombre nijansiranje usana. Za to će vam trebati dvije nijanse: jedna tamnija boja će naglasiti vanjske rubove vaših usana, pa njome pratite svoju prirodnu liniju usana u tamnijoj boji ruža ili olovke za usne - možete napraviti ovu liniju malo van svoje prirodne veličine usana. Zatim koristite svjetliju nijansu u središnjem dijelu  usana miješanjem te dvije boje zajedno. Opet, igrajući se svjetlom postižete dojam trodimenzionalnosti"Pogledajte naš vodič za Ombre usne  


Savjet # 5 Sjaj!

"Sjajilo za usne je jednostavan, ali učinkovit način da vizualno povećate svoje usne: raslojavanjem ćete jasno naglasiti vašu omiljenu boju ruža za usne i ne samo dodati sjaj, već ćete stvoriti reflektirajuću površinu koja će privlačiti poglede. "Želite više savjeta o tome kako učiniti usne  punijima? Pratite naš vodič  ovdjeTekst: Fotograf: Kristin Wreyford