5 grešaka tokom brijanja koje se ne smiju ponoviti

Iritacija kože nakon brijanja, urasle dlačice i posjekotine. Kada je brijanje u pitanju, lako se pogriješi i sve što ostane je neuredan izgled. Nađite sebi malo vremena i naučite kako izbjeći 5 najčešćih pogrešaka. Vaše lice biti će vam zahvalno!

1. NEDOVOLJNO VREMENA ZA PRIPREMU
Brijanje na brzinu ili korištenje britvice na suhoj koži može vašu kožu samo oštetiti. Nađite dovoljno vremena – bilo bi poželjno nakon tuširanja, kada su pore otvorene i koža vam je mekša. Uvijek koristite dovoljno pjene za brijanje da britvice bolje klize niz kožu.

2. BRIJANJE U SUPROTNOM SMJERU RASTA DLAČICA
Skloni ste dobivanju uraslih dlačica nakon brijanja? Možda je vaša tehnika kriva! Nije neobično misliti da se trebate brijati u suprotnom smjeru rasta dlačica, ali uvijek je najbolje brijati se u istom smjeru u kojem rastu dlačice. Tako smanjujete opasnost posjekotina i iritaciju kože.

3. BRIJANJE DUGIM POTEZIMA
Brijete li se ponekad od vrata do obraza jednim potezom? Molimo vas da prestanete s tim! Ako se brijete dugim potezima postoji mogućnost da vam se nakupi koža između britvice i rezultat može biti grozan. Kada se brijete, brijte se kraćim potezima i isperite britvicu nakon svakog poteza.

OO

4. PRESKAČETE BALZAM POSLIJE BRIJANJA
Brijanjem uklanjate mrtvu kožu s lica i s time postaje osjetljiva na bakterije suhoću. Nakon brijanja uvijek operite lice toplom vodom te ga namažite balzamom poslije brijanja i kremom za lice. Hidratacija je ključna!

5. PONOVNO KORIŠTENJE BRITVICE
U starim britvicama se nakon previše korištenja mogu nakupiti razne bakterije pa čak i plijesan(!). Ne škrtarite na novim britvicama. Zamjenjive britvice mijenjajte svake tjedan.

Tekst: Fotograf: Getty Images