5 pravila za njegu obojene kose

Ombré, pramenovi ili potpuna promjena boje - bez obzira na to kako bojite kosu, morate je njegovati. Ovo je pet trikova koji će vam pomoći!

1. NE PERITE KOSU 72 SATA NAKON FARBANJA
Stručnjaci kažu da trebate čekati 72 sata prije nego što ponovo operete kosu nakon farbanja. Zašto? Zato što je potrebno do tri dana da se sloj vlasi potpuno zatvori. Dakle, odlaganje tog prvog ispiranja pomoći će vašoj boji da traje dulje.

2. ZAMIJENITE ŠAMPON ŠAMPONOM ZA SUHO PRANJE
Hemikalije u bojama za kosu čine vašu kosu ranjivom, stoga koristite suhi šampon, umjesto da perete kosu svaki put. Prilagodite temperaturu vode, pa neka bude mlaka ili hladna kad je ispirete. Topla voda „podiže“ vanjski sloj kože, što je jedan od najčešćih razloga zašto boja blijedi.

3. VISOKA TEMPERATURA PRILIKOM SUŠENJA KOSE

Boja kose je osjetljiva na toplinu, stoga izbjegavajte korištenje fena za kosu. Umjesto toga, pokušajte nježno osušiti kosu peškirom i pustiti je da se osuši na zraku. Kada želite koristiti alate za ravnavanje ili kovrdžanje kose, prethodno koristite sprej za zaštitu od topline. Ako vam alati omogućuju, koristite postavke hlađenja kako biste očuvali kosu.

4. NAHRANITE KOSU ČESTO
Obojena kosa često postaje suha i osjetljiva, stoga je tretirajte uređajima koji su posebno formulirani za obojenu kosu. To će vam pomoći da stvorite zaštitni sloj. Također možete isprobati vruća ulja ili maske za kosu ako vam kosa treba više njege. Serum može također pomoći u povećanju sjaja.

5. NEMOJTE PRETJERANO IZLAGATI KOSU SUNCU
Konačno, ako planirate boraviti na suncu, uvijek nosite šešir ili upotrijebite styling proizvode s ZF-om kako biste boju kose očuvali.

Tekst: Fotograf: John Buddee/Crosby, Getty Images