Pravila za prelijepe nokte: 5 DA i 5 NE

Ne morate biti profesionalac da biste imali prelijepe nokte! Zapravo, kada jednom naučite pravilne tehnike, lagano je postići manikuru kao iz salona za nokte. Evo pet stvari koje morate i nipošto ne smijete raditi!

NE: KORIŠTENJE ACETONA ZA UKLANJANJE LAKA S NOKTIJU
Aceton je grub prema noktima i isušuje ih. Riješite ga se odmah!

DA: KORISTITE BLAGI ODSTRANJIVAČ LAKA ZA NOKTE
Blagi odstranjivač laka za nokte bi trebao uklanjati i najtamnije nijanse laka bez da oštećuje vaše nokte i pokožice. The ONE odstranjivač laka za nokte sadrži vitamin E i druge hranjive sastojke koji ostavljaju nokte zdravima.

NE: REZANJE POKOŽICA OKO NOKTIJU
Nipošto nemojte rezati ili grubo gurati pokožice noktiju! Ova koža štiti nokte od bakterija i gljivica i ako ih uklanjate, možete doći do infekcija.

DA: NAHRANITE POKOŽICE NOKTIJU
Ako nahranite pokožice hranjivom kremom, ne se neće odvajati i ljuštiti. Uvijek nanosite The ONE kremu za pokožice noktiju da biste podstakli zdrav rast noktiju.

NE: PRESKAKANJE NANOŠENJA BAZNOG SLOJA LAKA ZA NOKTE
Mnogi od nas su lijeni i odmah nanose lak za nokte u boji. Ovo nije baš najbolje raditi jer može dovesti do mijenjanja boje noktiju ili skratiti vrijeme trajanja vaše manikure.

DA: NANOŠENJE BAZE I ZAŠTITNOG SLOJA LAKA ZA NOKTE
Tajna dugotrajnosti manikure je u adekvatnoj pripremi s baznim slojem, nakon čega se nanosi bazni sloj te zaštitni sloj. The ONE osnovni i završni premaz vam služi za oboje!

NE: KORIŠTENJE PREVIŠE LAKA ZA NOKTE
Ovo je obično najčešća greška koju radimo kod kuće. Zbog korištenja previše laka za noke u debelim slojevima, lak se sporo suši. Zbog toga se na noktima pojavljuju mjehurići od laka ili linije, što nije baš lijepo.

DA: UMJERENO KORIŠTENJE LAKA ZA NOKTE
Nanesite dva sloja laka za nokte, koristeći samo 3-5 poteza po noktu za nanošenje. S manje laka na četkici, lakše je kontrolisati finalni rezultat. I ovo je najvažnije: neka se prvi sloj uvijek osuši do kraja prije nego nanesete sljedeći.

NE: PREDUGO NOŠENJE LAKA NA NOKTIMA
Ne biste trebali imati nalakirane nokte duže od dvije sedmice (ili jedan mjesec na noktima na stopalima). Ćelije u vašim noktima sačinjene su od proteina i mogu se oštetiti od duge izloženosti laku.

DA: PUSTITE NOKTE DA ODMORE OD LAKA
Oslobodite nokte od laka s vremena na vrijeme i dozvolite ćelijama da se obnove. Iskoristite ovo vrijeme da nahranite nokte: uz pomoć The ONE hidratantnog gela za nokte postići ćete čuda!

Tekst: Fotograf: Oriflame