Zaljubite se ponovo u svoju prirodnu kosu

Da li ste se umorili od farbanja kose i želite da se vratite na svoju prirodnu boju? Spremili smo nekoliko sjajnih savjeta poznatih frizera kako da napravite tu promjenu. Pogledajte ovaj vodič u četiri koraka.

img-1.jpg

1. PRONAĐITE INSPIRACIJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Vraćanje prirodne boje kose može biti zastrašujuće ako je farbate duže vrijeme. Dakle, kako bismo vam pomogli da prevaziđete taj strah, predlažemo da na društvenim mrežama pronađete nekoliko poznatih ličnosti sa prirodnom bojom kose. YouTube tutorijali i Instagram zvijezde mogu vam dati inspiraciju potrebnu da ponovo zavolite prirodnu boju svoje kose.

2. NAPRAVITE PROMJENU

Sada biste mogli da pomislite: „Čekaj malo - prelazak na moju prirodnu boju mora da potraje godinama!“ Ne mora da znači! Sve što treba da uradite je da pustite da vam kosa malo izraste, a zatim da pronađete boju koja se uklapa. Na ovaj način razlika između vaše prirodne boje i ofarbane kose neće biti tako velika. Ipak, to se neće dogoditi preko noći - očekujte da će biti potrebno dva do četiri mjeseca.

Hannah Gaboardi, frizerka slavnih i stručnjak za kosu dat će vam nekoliko savjeta. Broj jedan je za plavuše - da koriste srebrni šampon kako bi ublažile crvenkasti pigment - ovo će zaista pomoći da se boja osvježi bez muke.

Zatim, postoji paleta sprejova i korektora koji lako prikrivaju izrastak, kaže Gaboardi.

”Preporučujem vam da posjetite frizerski salon kako biste boju kose što više približili svojoj prirodnoj nijansi, koja se zatim može ublažiti hajlajterima ili dodati veću dubinu pri slabom osvjetljenju, u zavisnosti od boje kose.”

img-2.jpg

3. NJEGUJTE I REGENERIŠITE

Kada odlučite da se vratite svojoj prirodnoj boji kose, počnite brižno, nježno i sa ljubavlju. Ako ste kosu skrivali u pletenicama koje su lomile kosu, tapirali ste je ili stilizovali agresivnim proizvodima, priuštite sebi novi režim njege.

Počnite hidratantnim šamponom, zatim nastavite bogatim regeneratorom i maskom za kosu. Ovo će vam pomoći da vratite prirodnu teksturu kose i popravite sva oštećenja. Nakon pranja, koristite ulje koje se ne ispire kako biste zadržali vlagu. Ovo čini kosu mekom i poslušnom.

"Dok puštate kosu, važno je da bude zdrava", kaže frizer slavnih Bernardo Vasconcelos. "Preporučujem da koristite hranjive keratinske maske.'' 

img-3.jpg

4. REDOVNO JE SKRAĆUJTE

Kada se vratite na svoju prirodnu boju, od ključne je važnosti da nastavite sa redovnim šišanjem. Slijedite pravilo je da je skraćivanje krajeva potrebno na svake tri do četiri sedmice.

„Da biste se što prije vratili svojoj prirodnoj boji, preporučujem kvalitetno šišanje koje će istovremeno osvježiti vaš stil“, preporučuje Vasconcelos.

“Ako vašem obliku lica odgovaraju šiške, kraći bob ili kratka frizura, ovo bi mogao da bude trenutak da promijenite svoj stil, a da oporavite kosu. Ako želite da zadržite svoju trenutnu frizuru, koristimo balayage tehniku u kojoj stapamo boje u periodu od nekoliko mjeseci kako bi se naglasila vaša lijepa, prirodna boja.”

Mogućnosti su beskrajne - sretno!