Otkrijte ponovo koliko vaša kosa može biti lijepa

Da li ste se već umorili od farbanja kose i želite vratiti svoju prirodnu boju? Onda imamo sjajne savjete za vas! Pročitajte ovaj vodič u 4 koraka.

1. PRONAĐITE INSPIRACIJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Vraćanje prirodne boje kose može biti prilično izazovno. Da bismo vas ohrabrili, predlažemo vam da pronađete nekoliko lijepih primjera prirodne boje kose na društvenim mrežama. YouTube vodiči i Instagram zvijezde mogu vas inspirisati da ponovo zavolite svoju prirodnu boju kose. 

2. ZA REVITALIZACIJU 

Ako ste dosad krili svoje rascvjetale vrhove i oštećenu kosu punđama i pletenicama, možda je vrijeme da razmislite o novom režimu njege kose.

Započnite svako tuširanje s hidratantnim šamponom, a bogati regenerator i masku za kosu ostavite za kraj. Na taj način ćete oporaviti prirodnu teksturu kose i spriječiti daljnja oštećenja. Kada završite tuširanje, nanesite ulje koje se ne ispire kako biste pomogli kosi da ostane hidrirana. Tako će vaša kosa biti meka i laka za oblikovanje.

 

3. NAPRAVITE PROMJENU

Sada biste mogli pomisliti: “vraćanje moje prirodne boje bi moglo potrajati godinama?” To ne mora biti tako! Sve što trebate uraditi je pustiti da se korijen kose vidi i da ostatak obojite u istu boju – najsličniju vašoj prirodnoj. Na taj način razlika između vaše prirodne boje i farbane kose neće biti tako primjetna. Ipak, ovaj prelaz neće se dogoditi preko noći, potrebno je sigurno 3-4 mjeseca.

4. REDOVNO SKRAĆUJTE KOSU

Nakon što ste se vratili prirodnoj boji, od suštinske je važnosti da redovno skraćujete kosu, na svake tri-četiri sedmice. Tako ćete se polako ali sigurno osloboditi hemijski tretirane kose. 

Tekst: Fotograf: Nina Holma