Vodič urednika: Kako kupovati na rasprodajama

Vrijeme je rasprodaja i uvijek želimo da „ulovimo“ nešto dobro i jeftino. Ali, veoma je lako završiti sa mnogo stvari koje vam na kraju ne trebaju i ne koristite ih. O čemu biste trebali voditi računa kada kupujete na rasprodajama? Evo kratkog vodiča!

ZNAJTE ŠTA VAM TREBA
Prije nego počnete s kupovinom, očistite vašu make-up torbicu. Bacite sve polomljene proizvode kao i one kojima je istekao rok trajanja i riješite se svega što niste jako dugo nosili. Onda ustanovite šta nedostaje. Napravite listu potrebnih proizvoda i fokusirajte se na kupovinu tih proizvoda. Tako ćete spriječiti bilo kakvo impulsivno trošenje.

 

FOKUSIRAJTE SE
Zabavno je eksperimentisati sa novim nijansama i proizvodima, posebno kada niža cijena ukloni neke od rizika kupovine. Ali uvijek se zapitajte: „Da li ću ja stvarno ovo koristiti?“ Ako se dvoumite, nemojte kupiti taj proizvod. Nije u pitanju dobra ponuda ako te proizvode nikad ne koristite.

PITAJTE STRUČNJAKE
Mučite se odabirom između dva ili tri proizvoda? Pitajte Oriflame konsultanta za savjet. Oni vam mogu pomoći u odabiru proizvoda koji su vam na raspolaganju i bolje razumiju vaš lični ukus i potrebe.

PROČITAJTE ONLINE OCJENE
Još uvijek ste neodlučni? Pročitajte ocjene online. Komentari su iskreni i objektivni i ostavljaju ih drugi korisnici online. Ovo je odličan način da provjerite da li je taj proizvod baš za vas.

SHVATITE VRIJEDNOST PROIZVODA
Popusti u procentima će vam privući pažnju, ali ne zaboravite na vrijednost posebnih ponuda – ponekad se one više isplate i nude bolje proizvode.

OSTANITE POVEZANI
Ako se prijavite na našu mailing listu i pratite Oriflame na zvaničnim profilima društvenih medija, bit ćete u toku sa najnovijim proizvodima koji su na posebnim ponudama.

ODREDITE BUDŽET
Odlučite koliki budžet ste spremni izdvojiti za kupovinu i držite se toga. Kupljeni artikli nisu vrijedni šoka na kraju mjeseca!

ZNAJTE KADA REĆI NE
Neke proizvode nikada nećete naći na rasprodaji. Ako žudite za novim setom za njegu kože, ne trošite novac bezveze na nešto drugo. Umjesto toga, stavite novac sa strane i uštedite za proizvode koji su vam zaista


Tekst: