Koža bez nesavršenosti

Bliži se važan događaj kojem trebate prisustvovati, a u ogledalu ugledate prištić na vašem licu. Nemojte paničiti - naučit ćemo vas kako se nositi s tim.

Niko stalno nema besprijekoran izgled kože. Ponekad čak i slavne osobe dobiju prištiće. Na nastanak prištića utiču različiti faktori: hormonalne promjene, pogrešan odabir sredstva za čišćenje lica ili loša prehrana. Najbolji način za rješavanje neprijatne situacije je jednostavno ne dopustiti da se to dogodi.

 

Redovan piling igra ključnu ulogu u izbjegavanju nastajanja nesavršenosti na koži, jer se otklanjanjem odumrlih ćelija sprečava začepljenje pora. Obavezno hidratizirajte kožu nakon pilinga - međutim, ne zaboravite odabrati proizvode koji zadovoljavaju određene potrebe vašeg tipa kože. Na primjer, masnoj koži nisu potrebni jaki sastojci u hidratantnim sredstvima, dok osjetljiva koža često zahtijeva posebne formulacije.

 

Štetni efekti koje velike količine šećera ili ugljikohidrata mogu imati na kožu nadaleko su poznati, kao i posljedice pretjerano začinjene hrane. Ali jeste li znali da mlijeko i mliječni proizvodi mogu također biti štetni za ten? Konzumiranje mlijeka povećava nivo inzulina i potiče migraciju keratinocita koji grade ćelije epiderma, što često rezultira začepljenim porama i nastajanjem nesavršenosti. Mlijeko koje konzumiramo sadrži i sastojak koji povećava nivo androgena - što dovodi do povećanog izlučivanja sebuma i, opet, do nastajanja prištića. Imajte to na umu kada pripremate svoj sljedeći obrok!

 

Primijetili ste prištić? Imamo rješenje! Love Nature korektor u stiku s organskim uljem čajevca i ekstraktom limete dolazi u pomoć! Kada primijetite prve znakove prištića na licu, obavezno nanesite ovaj korektor. Utapkajte ha direktno na nesavršenosti kože čim se pojave, izbjegavajući područje oko očiju. Dermatološki testiran i bez parabena, predstavlja izuzetno rješenje koje će vam pomoći da s vremenom postignete besprijekoran ten.

 

Tekst: Fotograf: Oriflame