Beauty pripreme za zimu

Vaša koža, make-up i kosa trebaju dodatnu njegu u hladnijim mjesecima godine. Evo kako se pripremiti.

TIJELO
Problematika: Suhe ruke i koža stopala

Kako se pripremiti: što prije krenite s hidratacijom vaših ruku, nogu i tijela. Jednostavan način da to napravite je upotreba losiona za tijelo i to prije spavanja. Ukoliko imate uvijek isto vrijeme nanošenja tretmana neće vam se dogoditi da ga zaboravite.

Kako temperature padaju, zamijenite losione s raskošnijim kremama. Slobodno koristite rukavice i čarape kako bi toplina omogućila da se kreme bolje upijaju. Piling će pomoći da na stopalima ukonite grubu i suhu kožu, pa će koža ostati nježna i meka.

LICE
Problematika: Suha koža i ispucale usne

Kako se pripremiti: sunce tokom ljetnih mjeseci može isušiti kožu kao i morska sol. Da biste spriječili isušivanje, vaša  koža treba biti nahranjena jer ukoliko je hidratizirana ima veću sposobnost upijanja hranjivih sastojaka koje ćete nanijeti kasnije. Vrlo je bitno da piling nanosite jednom tjedno, a nakon toga dobro nahranite kožu.  Preporučujemo NovAge Nutri6 Facial Oil Capsules. One sadrže ekstrakt biljnih matičnih stanica, a uz kombinaciju s dnevnom kremom osigurat će potrebne hranjive sastojke za vašu kožu.

Vaše će usne također trebati dodatnu zaštitu pa nanesite balzam za njihovu zaštitu.

MAKE-UP
Problematika: Make-up koji se razmazuje

Kako se pripremiti: postupno ćete početi nositi sve deblje slojeve odjeće. Šalovi i kaputi svakako mogu smetati postojanosti make-upa pogotovo tekućeg pudera na licu.  Kako možete utjecati na to?

Investirajte u transparentni puder u prahu – on će spriječiti razmazivanje pudera. Također investirajte u vodootpornu maskaru koja se neće razmazati ukoliko oblačite pulover ili rolku. 

KOSA
Problematika: Statika i beživotna kosa

Kako se pripremiti: svi smo suočeni s dilemom koju imamo tokom zime, a to je neposlušna kosa zbog elektriciteta ili spuštena zbog nošenja kape ili šešira.  Nijedan od ta dva izgleda nam ne odgovara.

Ako nosite šešir - kao modni detalj ili zbog toplote koju pruža, zaista treba da razmislite o volumenu. Da biste izbjegli problematiku predlažemo da započnete s nanošenjem Hair X pjene za poboljšanje volumena kose prije sušenja kose nakon tuširanja. Možete poprskati i korijen kose kako biste održali volumen kose.

Ukoliko baš ne obožavate šešire onda se vjerovatno borite s problemom elektriciteta. Koristite regenerator prilikom pranja kose i ostavite ga da djeluje neko vrijeme. Također i korištenje metalne četke ili češlja može pomoći jer određene vrste materijala više prenose elektricitet.


Tekst: Fotograf: Getty Images, Kristine Wreyford