Radite od 9 do 5: Ovo su proizvodi koje morate imati

Ponekad jednostavno putovanje ka kancelariji može učiniti da izgledate manje profesionalno nego ste to željeli. Vi želite izgledati, osjećati se i dati najbolje od sebe na poslu. Upravo zbog toga smo napravili popis stvari koje morate imati kako biste izgledali najbolje tokom radnog dana.

09.00
Nanošenje suhog šampona će učiniti čudo s masnom kosom. Ili, ako vam je kosa sklona kovrdžanju, uvijek držite serum u ladici i umasirajte kada stignete u kancelariju – jednostavan trik za bujne frizure.

10.00
Možete provesti svoj dan tipkajući na računaru, rukujući se, razgovarajući na telefon - i to je samo pola od toga! Držite ruke svježim s anti-bakterijskim gelom i hranjivom kremom za ruke; njih morate imati u kancelariji.

11.00
Klima uređaji i grijanje mogu izazvati oštećenje kože, isušuju kožu koja poprima beživotan i umoran izgled. Koristite sprej za lice jer trenutačno hidratizira kožu, vraća joj sjaj i umanjuje pore. Savršeno rješenje za prijepodnevnu krizu suhe i beživotne kože.

12.00
Težak kancelarijski zrak ne samo da isušuje kožu lica, on jednako loše utiče i na vaše usne. Dobar, kvalitetan balzam za usne koji sadrži shea maslac, med ili pčelinji vosak će spriječiti pucanje usana i može se koristiti tokom cijelog dana.

13.00
Guma za žvakanje nakon ručka nije uvijek najbolje rješenje - može izgledati neprofesionalno ukoliko prisustvujete prezentaciji ili sastanku. Umjesto toga, uvijek imajte  četkicu i pastu za zube u ladici kako biste osvježili dah prije važnih poslovnih sastanaka.

14.00
Kada pranje lice nije opcija, maramice za uklanjanje sjaja su savršeno rješenje za uklanjanje višaka masnoće koja se nakupila tokom dana -  jednostavne su za korištenje i neće pokvariti vaš make up. Ako ustanovite da vaš tekući puder neće izdržati cijeli dan, uvijek imajte korektor pri ruci, kako biste mogli prekriti nesavršenosti.

15.00
Do pauze za kafu zasigurno vaše oči izgledaju umorno od cjelodnevnog gledanja u računar. No, umjesto konzumiranja kofeina, probajte masirati područje oko očiju s nekom od naših krema. Držite kremu u frižideru za savršeno osvježenje ovog osjetljivog područja.

16.00
Ne želite cijeli dan provesti popravljajući make up, ali želite uvijek izgledati dobro. Probajte s uvijačem za trepavice – uvijete trepavice i nanesite korektor ispod donjih trepavica i na jagodice. Vaše lice će trenutačno izgledati svježe i odmorno!

17.00

Umjesto da nosite kompletan make up s vama, neka vam omiljeni ruž i miris uvijek budu pri ruci, u ladici vašeg stola. Osvježite ruž za usne i nanesite miris, sada možete napustiti kancelariju puni samopouzdanja!


Tekst: Fotograf: Getty images