9 mitova o ljepoti

Priče o ljepoti prepune su različitih mitova, ali koje su stvarno istinite? Evo najvećih mitova o ljepoti.

1. AKO IMATE MASNU KOŽU, NE BISTE SMJELI KORISTITI PROIZVODE KOJI SADRŽE ULJE 

Nije tAčno. Osobe s masnom kožom su sklone upotrebljavati proizvode koji isušuju kožu agresivno, a to je loše. Ovakvi proizvodi samo potiču kožu na još intenzivnije lučenje masnoće što može uzrokovati nečistoće. Ono što je važno je redovito čišćenje kože.

2. MRLJE NA KOŽI JE NEMOGUĆE IZBJEĆI - SVI STARIMO
Mnogi faktori utieču na pojavu staračkih mrlja, a među njima su genetika, hormonalne promjene, izloženost suncu i starenje. Najbolji način da spriječite hiperpigmentaciju je nanošenje zaštitnog faktora.

3. SKUPI PROIZVODI SU BOLJI OD JEFTINIH
Prava istina da cijena nije toliko bitna – važno je je da su proizvodi napravljeni s učinkovitim sastojcima. Neki su proizvodi skuplji u samoj produkciji, pa to znatno utiče na cijenu. Da li je taj proizvod bolji? Ne nužno.

4. ŠIŠAJTE SE ČEŠĆE I KOSA ĆE VAM RASTI BRŽE
Ne. Vaša kosa raste iz korjena, ne iz vrhova. Oštećena se kosa lomi na vrhovima i na taj se način razdvaja prema gore. Redovito šišanje čini kosu punijom i zdravijom, no neće je potaknuti da raste brže.

5. PROIZVOD DJELUJE AKO OSJETITE PECKANJE NA KOŽI 
Nikako! Ukoliko vas koža pecka, to je znak da je došlo do iritacije. Isperite proizvod odmah.

6. TREBATE ODABRATI PROIZVODE U SKLADU SA VAŠOM DOBI 
Nije tačno! Proizvode za njegu kože trebate odabrati u skladu s problemima koje imate. Žene različite etničke pripadnosti imaju različite znakove starenja kože. Vaša će koža odrediti koju vrstu proizvoda biste trebali koristiti. Dvadesetgodišnjakinji će biti vjerovatno potrebni drugi proizvodi od njezine kolegice ukoliko ima masnu kožu, a njezina prijateljica suhu kožu. Proizvode odaberite u skladu s potrebama vaše kože, a ne u skladu s vašim godinama.

7. POMOĆI ĆETE SUHOJ KOŽI AKO PIJETE PUNO VODE
Istina je da je za vašu kožu i zdravlje važno da pijete dovoljno tekućine. Nije istina međutim da će uzimanje tekućine hidratizirati vašu kožu, pa je potrebno da u svakodnevnu njegu uključite i hidratantnu dnevnu i bogatu noćnu kremu.

8. TEKUĆI PUDER TREBATE ISPROBATI NA ZAPEŠĆU 
Ako imate vrlo svijetlu kožu, koža na zapešću će vjerovatno odgovarati koži vašeg lica, no bolje je nijansu isprobati na području čeljusti.

9. MOŽETE SMANJITI PORE
Pore se ne mogu otvoriti, zatvoriti ili smanjiti – žao nam je. Možete ih samo očistiti da bi vizualno izgledale manje.Tekst: Fotograf: Shutterstock