7 načina da opustite stopala nakon nošenja potpetica!

Volimo visoke potpetice, no nakon nekoliko dana nošenja naša stopala trebaju odmor. Bilo da se radi o žuljevima ili umornim nogama – mi imamo rješenje.

1. Namočite noge

Ukoliko su vaše noge umorne, u posudu ulijte toplu vodu – možda će vas malo peckati pogotovo ako imate žuljeve ali to će opustiti mišiće. Dodajte nekoliko kapi ulja za kupanje i namažite ih hidratantnom kremom.  

2. Zaliječite žuljeve

Sve otvorene rane treba liječiti: na ranu trebate zalijepiti flaster. U žuljevima se nakuplja tekućina kako bi tijelo zaštitilo površinski sloj kože. 

 3. Strpljenje

Strpljenje je najzahtjevniji dio cijelog procesa. Znamo za mjesta koja želite obići i da imate lijepe cipele koje želite nositi ali morat ćete pričekati da stopala zacijele. Čarapice koje u isto vrijeme hidratiziraju će pomoći zacijeljenju. 

4. Pedikura

Vaša stopala uslijed puno hodanja mogu zadobiti zadebljalu kožu na petama. Koristite kamen za odstranjivanje grube kože na stopalima te ih nakon toga namažite hidratantnom kremom za stopala. Preporučamo da posebnu brigu posvetite noktima koji također mogu stvoriti problem ukoliko urastaju u prste.

5. Hodajte bosi ili nosite otvorene cipele

Najbolje je da ozlijeđene i natečene noge ne dirate. Provedite neko vrijeme bosi i stopala njegujte kremom Feet Up Cooling Foot kremom za njegu stopala s kivijem i mentom. Nosite otvorene cipele – stopala će vam biti zahvalna.

6. Priuštite si masažu stopala

Stopala se sastoje od nekoliko mišića koja stabiliziraju naš hod i podrška su težini našeg tijela.  Priuštite si dubinsku masažu stopala kako biste  potakli krvotok i uklonili bol stopala. Tekst: Fotograf: Shutterstock