Sedam načina da oporavite stopala nakon dana u visokim potpeticama

Svi volimo visoke potpetice, ali nakon cijelog dana u njima, vaša stopala mogu biti bolna. Bez obzira da li vas bole listovi, imate plikove ili osjećate napetost, evo najboljih načina da izliječite stopala.

Zašto vas bole stopala od visokih potpetica? Kada nosite štikle, vaša težina se premješta samo na jastučiće stopala. Vaša koljena i kukovi tada teže ka naprijed, a leđa se izvijaju unazad da bi se uspostavila ravnoteža. Ovo ne samo da može da dovede do bolova u stopalima, već povređuje noge, kukove i leđa – jao!

Važno je da brinete o svojim stopalima nakon cijelog dana u štiklama i odmah liječite bol. Evo najboljih načina da to uradite.

1. POTOPITE STOPALA
Ako vas bole noge ili stopala potopite ih u toplu vodu. U početku bi vas moglo malo peckati, posebno ako imate plikove, ali toplota će pomoći da se umorni mišići opuste. Kada mislite da je dovoljno, osušite stopala i nanesite Feet Up Advanced kremu za meka stopala i oporavak ispucalih peta. Bogata, duboko regenerišuća i umirujuća krema trenutno obnavlja suhu, grubu i ispucalu kožu!

2. LIJEČITE PLIKOVE
Ako imate otvorene rane, potreban im je hitan tretman. Uvijek ih dezinfikujte prije zatvaranja flasterom. Oduprite se iskušenju da probušite plikove; taj mjehur je zapravo način na koji vaše tijelo proizvodi prirodni štit koji kožu ispod nje održava čistom.

3. BUDITE STRPLJIVI
Strpljenje je vjerovatno nešto što najviše frustrira tokom čitavog procesa. Znamo da imate planove za izlazak i nevjerovatne cipele za tu priliku! Ali samo ćete stvoriti više problema ako ne sačekate da vam stopala zacijele prije nego što se ponovo obujete.

Prije spavanja nanesite Feet Up Comfort noćnu hidratantnu kremu za stopala. Formula je dizajnirana da omekšava i umiruje umorna stopala, dok vi koristite svoj beauty sleep.

4. URADITE PEDIKIR
Vaša stopala mogu bit grublja na tačkama pritiska, gdje koža može popucati i postati bolna. Upotrebite Feet Up Comfort kamen za stopala da odstranite žuljeve i nježno uklonite suvišnu kožu. Završite pedikir Feet Up Advanced Rapid Repair uljanim serumom, za koji je klinički dokazano da smanjuje pojavu žuljeva i tvrde kože. Preporučujemo da obratite posebnu pažnju na jastučiće stopala i zadnji dio pete – ove oblasti su pod velikim pritiskom kada nosite štikle! Također odvojite malo vremena da sredite nepravilno isječene ili urasle nokte, jer oni mogu biti veoma bolni.

img-1.jpg 

5. UŽIVAJTE U MASAŽI STOPALA
Svod stopala sadrži nekoliko mišića koji rade na stabilizaciji prstiju i podržavanju tjelesne težine. Počastite se hranjivom kremom za stopala Feet Up Comfort hranjivom kremom za stopala i masažom tkiva na svodu stopala – ovo će garantovano poboljšati protok krvi i ublažiti bol.

6. HODAJTE BOSI ILI NOSITE UDOBNU OBUĆU
Pustite stopala da se odmore i što više vremena provedite bosi. Kada izlazite, obujte svoju najudobniju obuću ¬ stopala će vam biti zahvalna. Ključno je odabrati obuću koja će podržavati vaša stopala i imati što manje kontakta sa kožom.

7. ODABERITE NAJBOLJE ŠTIKLE ZA VAŠE STOPALO
Konačno ste spremni za noćni izlazak? Izaberite par cipela s potpeticama koje će prijati vašim stopalima! Kada nosite cipele koje su uske ili stežu prirodni oblik stopala, osjećat ćete više bola. Koristite Feet Up Festive jastučiće za pete ili odaberite cipele sa debljom potpeticom i većom stabilnošću. Deblja potpetica će vam pružiti bolju ravnotežu i ravnomjernije rasporediti težinu na stopalima.

Dakle, nakon što slijedite ove jednostavne korake, nadamo se da ćete ubrzo ponovo biti spremni za noćni izlazak u fantastičnim štiklama!