7 načina kako možete ukrotiti kosu punu elektriciteta

Ako je “naelektrizirana” kosa ono što vas uporno muči, onda poslušajte naše savjete. Nalektrizirana koja je rezultat nedostatka proteina i aminokiselina dolazi kao rezultat isušene i oštećene kose. Kada vaša kosa gubi elastičnost i vlagu, gornji slojevi vlasi se podižu i uzrokuju “naelektrizirani “ izgled kojeg toliko mrzite. Vlažno vrijeme također može uzrokovati takav izgled.

Evo kako možete riješiti problem elektriciteta kose jednom zauvijek:

1.Perite kosu maksimalno 2 ili 3 puta tjedno. Zašto? Koža proizvodi prirodna ulja koja hidratiziraju vašu kosu, a koja se uklanjaju pranjem. Vrlo je važno izbjegavati vruću vodu jer će to samo dodatno isušiti vašu kosu.

2. Prilikom pranja, uvijek nanesite regenerator i koristite hidratantnu masku barem jednom mjesečno. Ukoliko imate jako “neposlušnu”  kosu masku možete  nanijeti čak 2 puta tjedno. 

3. Ručnikom nemojte sušiti mokru kosu – trljanje mokre kose uzrokuju trenje, a trenje je najbolji prijatelj elektriciteta. Umjesto toga koristite tkaninu od mikro-fibre ili pamuka poput obične pamučne majice kako bi se vlaga upila. Izbjegavajte sušila za kosu.

4.Češljanje kose je nužno, ali nemojte pretjerivati. Sigurno ste čuli da češljanje vlažne kose uzrokuje oštećenja, pa koristite češalj širokih zubaca i nježno počešljajte kosu kako ne bi došlo do oštećenja vlasi.5. Ukoliko imate kovrđavu ili valovitu kosu koristite četku širokih čekinja, a ukoliko je ravna koristite okruglu četku čije su čekinje od prirodne dlake.

6. Oštećene vrhove šišajte kod frizera najbolje svaka dva mjeseca!

7. I na kraju investirajte u dobro ulje za kosu ili serum – trebat će vam! Eleo ulja za kosu su obogaćena ružinim i arganovim uljem. Nanesite ih od sredine prema vrhovima, jer je na tom dijelu vaša kosa najviše porozna i na tim dijelovima lako puca.

Tekst: Fotograf: Shutterstock