6 grešaka pri nanošenju proizvoda za njegu kose!

Vjerujete da je stiliziranje vaše kose savršeno? Promislite malo bolje. Od spreja do seruma, mnogi od nas nanose te proizvode na neispravan način. Evo kako da poboljšate svoje navike vezane za njegu kose.

LAK ZA KOSU

Mnogi nanose lak za kosu preblizu kosi, te se lak na taj način koncentrira na samo jednom mjestu. Rezultat je slijepljena kosa koja ne izgleda lijepo. Pokušajte držati razmak od barem 30 cm – na taj način ćete ravnomjerno raspršiti lak. 

 

PJENA


Pjena za stiliziranje kose je najpogodnija za beživotnu kosu,  ali previše pjene za kosu je također može slijepiti, pa rezultat neće biti lijepa kosa.  Za atraktivne kovrdže nanesite malenu količinu pjene na dlanove, te nakon toga na vrhove kose. Također možete lagano raščešljati kosu kako  biste postigli dodatni volumen.

 

SERUM
Ukoliko vaša kosa izgleda pomalo beživotna tada je serum ono što vam je potrebno. Nekoliko kapi seruma će stvoriti taštitni sloj i “zatvoriti” folikule kose kako bi kosa ponovo bila sjajna. Ipak, ne pretjerujte s nanošenjem i serum ne nanosite na korijen vlasi.

 

SPREJ ZA ZAŠTITU KOSE OD TOPLINE
Velika većina ljudi kosu poprska manjom količinom spreja za zaštitu kose od topline. Ukoliko ne želite oštećenu kosu trebate sprej nanijeti na cijelu dužinu kose. Pogotovo budite nježni s kosom koja je tik do vašeg lica jer je u tom dijelu najčešće lomimo četkanjem. 

 

ŠAMPON ZA SUHO PRANJE KOSE
Šampon za suho pranje kose trenutačno umanjuje izgled masne kose. Savršen kada ste na putu između uobičajenih pranja ili kada nemate vremena za pranje i oblikovanje kose.  Šampon je potrebno umasirati u korijen kose i obavezno četkom odstraniti višak šampona.

 

REGENERATOR KOJI SE NE ISPIRE
Uvriježena zabluda vezana za regenerator koji se ne ispire je da ne trebate koristiti regenerator koji se ispire.  Bez obzira na nanošenje regeneratora koji se ne ispire potrebno je nanijeti regenerator koji se ispire, a tek na kraju samo kosu razdijelite u dva dijela i nanijeti regenerator koji se ne ispire na vrhove kose.

Tekst: Fotograf: Shutterstock