6 savjeta eksperta za nanošenje maskare

Klasično nanošenje maskare podizanjem i uvijanjem čini se da je najčešći način nanošenja, ali nije jedina opcija. Da biste se upoznali s novim idejama, podijelit ćemo s vama 6 načina da postignete prelijep izgled očiju!

1. POMJERANJE ČETKICE NAPRIJED-NAZAD
Volite uvijenost trepavica koja traje? Onda ne biste trebali nanositi maskaru jednako svom dužinom trepavica! Trebali biste nanijeti deblji sloj pri korijenu trepavica, pomjerajući četkicu naprijed-nazad, a onda nježno raščešljajte maskaru prema krajevima trepavica.

2. NANESITE MASKARU VERTIKALNO
Preferirate prirodan izgled? To je jednostavno postići! Sve što trebate uraditi je okrenuti dršku i nanijeti maskaru četkicom vertikalno. Koristite vrh četkice cijelom dužinom trepavica. Voilà – duže, prirodnije trepavice u trenu!

3. FOKUSIRAJTE SE NA SREDINU
Ko ne sanja o velikim, okruglim očima? Kako se postiže taj efekat? Počnite time što ćete zamisliti da ste podijelili oko na tri dijela. Nanesite maskaru samo na unutrašnji dio, koristeći vrh četkice vijugavim pokretima prema gore. Odmah ćete vidjeti rezultate!

4. NANESITE MASKARU DIJAGONALNO
Drugi način da vam oči izgledaju veće je da nanesete maskaru dijagonalno. Ključno za ovu tehniku je da četkicu provlačite od korijena trepavića na gore pod određenim uglom. Za završnicu, posvetite još malo pažnje trepavicama na vanjskim uglovima oka.

5. PRILJUBITE NEKOLIKO TREPAVICA ZAJEDNO
Oči koje izgledaju kao lutkine su izgled koji nije teško postići. Poznate i kao paukove trepavice, ovaj izgle podrazumijeva superguste obrve koje su priljubljene jedne uz druge u nekoliko vrhova. Nanesite dosta maskare, a potom ih nekoliko priljubite pincetom.

6. SAVIJTE VRH ČETKICE
Teško vam je prići unutrašnjim uglovima oka? Onda je ovaj trik baš za vas. Nježno savijte vrh četkice pod uglom od 90 stepeni od drške i onda će biti puno lakše kontrolisati četkicom. Međutim, kada je jednom savijete, možda nećete moći da je vratite u početno stanje pa imajte to na umu prije nego isprobate ovaj trik.

Tekst: Fotograf: Getty Images