5 savjeta za blistavu kožu!

Kada dođe hladnije vrijeme, lako je zapostaviti kožu – ionako će biti prekrivena odjećom u narednom periodu. Međutim dolaskom jeseni vašoj koži je potrebna dodatna njega koja će djelovati protiv oštećenja izazvanih suncem i pripremiti kožu za oštre zimske uslove. Održite kožu blistavom uz naših 5 savjeta

1. ČISTITE LICE
Ljeto može učiniti kožu beživotnom te je zbog toga izuzetno važno hidratizirati je i koristiti piling. Uređaj za čišćenje (poput SkinPro uređaja za čišćenje lica) nježno otklanja nečistoće i odumrle ćelije kože. Možete ga smatrati nekom vrstom pripreme za još bolju apsorbciju aktivnih sastojaka iz seruma i krema. Poželite dobrodošlicu blistavoj jesenjoj koži!

2. INVESTIRAJTE U KREME ZA RUKE
Često zaboravimo na ruke kada je njega kože u pitanju a one su podjednako izložene vremenskim uslovima kao i lice. S dolaskom jeseni ruke postaju ispucale i suhe te je jako bitno investirati u zaštitnu kremu za ruke koja će ih njegovati i hidratizirati, kao što je SoftCaress. Započnite odmah za najbolje rezultate!

3. KORISTITE PILING PROIZVODE NA BAZI ULJA
Sunce i hlor mogu učiniti kožu suhom i ispucalom zbog čega vam preporučujemo piling cijelog tijela. Piling na bazi ulja će i ukloniti odumrle ćelije i hidratizirati kožu. Koristite ga jednom sedmično čime ćete osigurati glatku i blistavu kožu!


"Redovno vježbanje je također ključno za zdravu kožu.”

4. PREBACITE SE S LOSIONA NA KREME
Kako zrak posatje viuše suh tako je i vašoj koži potrebnije sredstvo za hidrataciju gušće formulacije. Zbog svoje lagane formulacije, losioni su idealni za toplije vrijeme dok se za hladnije dane preporučuje upotreba krema s bogatijom formulacijom koja će štititi i njegovati vašu kožu. Dnevna krema će stvoriti zaštitni sloj koji spriječava gubitak vlažnosti i istovremeno hidratizira kožu.

5. ZNOJENJE
Nije nikakva novost da vježbanje pozitivno djeluje na srce, pluća i mentalno zdravlje. Ono što možda niste znali jeste da redovno vježbanje je ključno za zdravlje kože. Kardiovaskularne vježbe (poput trčanja, biciklizma ili plesanja) poboljšava vašu cirkulaciju, njeguje ćelije kože i izbacuje toksine iz tijela. Prema tome čak i ako temperature vani padaju, izađite napolje i budite aktivni – razmišljajte o tome kao o čišćenju iznutra!

Tekst: Fotograf: Shutterstock